Fredagen den 19 juli 2019 - klockan 03:25

A very silly season


2017-02-27

Hanvikens SK två spjutspetsar Lundin & Avernäs lämnar Tyresö.
Hanvikens SK två spjutspetsar Lundin & Avernäs lämnar Tyresö.

Frida Thörnqvist ska troligen göra mål under 2017 igen.
Frida Thörnqvist ska troligen göra mål under 2017 igen.

Nu har ju fotbollen legat i träda ett tag. Det är dock inte samma sak som att fotbollslivet i Tyresö är dött, på något sätt. Ska vi vara helt ärliga så händer det mer än på många år.

Så var i denna röra ska vi börja? Jag tror vi börjar i södra Tyresö och nere vid Trollbäckens IP där Hanvikens SK huserar. Efter tre framgångsrika säsonger och ett lyft från division 5 till division 3 så beslöt Hanvikens ledning att inte förnya kontraktet med Björn Lundin. Det var dags att förnya sig som man sa. Lundin var inte heller han bitter. "Efter tre år är det ju ganska vanligt att man får gå vidare. Kan väl tycka att det är lite konstigt ändå med tanke på vad vi åstadkommit."

Att HSK skulle förlora skyttekungen Jonathan Avernäs till ett lag i en högre division var inte direkt en högoddsare. Jonte hade mängder av anbud men fastnade för Enskede IK´s locktoner och hopp om spel i division 1. 

Ny tränare blev iställtet Micke Rosenberg, med tydliga meriter från diverse division två klubbar. Ett spännande val, med tanke på att Rosen varit borta från fotbollen i fyra år. Rosen har ändå ett rykte om sig att leverera god fotboll och stabil verksamhet. Tyvärr så stannade han bara i HSK i några veckor innan han kritade på ett provkontrakt för IFK Haninge, nykomlingar i divison 2. IFK hade nämligen blivit av med sin tränare, Tino Katsolakis, som gått till Enskede IK, för att ersätta en annan Tyresöbo, Janne Eriksson som tränar FOC Farsta nästa år.. Låter det rörigt? Det här är ändå bara starten.

Hanviken söker nu med ljus och lykta efter en ny tränare av samma klass som Lundin och Rosenberg. Det är dock väldigt sent i december. De flesta passande namn har redan skrivit på nya kontrakt. Dagen innan julafton löser sig dock allting när man äntligen hittar en coach med rätt kunnande och inställning. Bagarmossen/Kärrtorps tränare Jonas Holtbäck-Gustavsson blir en överraskande julklapp för Hanvikenfamiljen. Han får också med sig ett stort antal spelare som är sugna på att spela lite högre upp, eller åtminstone provträna. Det blir en mindre rolig överraskning för BKBK´s ledning. 

Någon månad senare skriver Hanvikens förre tränare Björn Lundin på för Bagis, en ganska spännande rockad kan man säga, Lundin har nämligen ett stark personligt förhållande till många av spelarna i Hanvikens trupp. Att hans båda söner Christian och Christoffer ska följa med är inte speciellt överraskande, även Jonas Österberg som Lundin värvat från Sandviken följer samma väg. Även om de flesta förnekar det så verkar det som att det är en viss spänning mellan klubbarna. Det ska tilläggas att Micke Rosenberg nu fått lämna IFK Haninge.

För cirka en vecka sedan så skrev även Hanvikens lagkapten Rickard Jansson på för BKBK, vilket måste vara ett stort avbräck för Viken. Samtidigt får Hanviken in Andreas Söderstedt från Hanvikens FF och Joel Embring från IFK Haninge och så Nicolas Cordero Alvarez från Dalkurd. Samtliga gör mål i Stockholm Cupmatchen mot division 3 kollegan Enebyberg, som vinns med 5-1. Enligt rykten så går dock Corderos visum ut i maj så det kan bli en kort sejour i Hanviken.

Nicklas Kembel har anslutit HSK från Hanvikens FF dit han kom förra säsongen från TFF.

Det ryktas också om att Hanvikens Tim Lidell och Leo Schoultze Ramos ska träna med Boo FK.

En sak som i alla fall är helt säker är att inte bara herrlaget i Hanviken, utan också damlaget blir av med sin skyttekung. Mia Viking har anslutit Segeltorp. Hon angav det sydligare läget och det varmare klimatet som skäl till sin flytt. Ny lagkapten blir Hanna Brandt som blir den tredje generationen Hanvikare med kaptensbindel.

Tyresö FF har sedan tidigare aviserat att Madeleine Edlund är klar för spel 2017. Nu har man ockås gjort klart med Moa Nilsson från Hammarby, Frida Thilén från Bollstanäs och Elin Ramberg som vänder hem till TFF efter en tid i Älvsjö AIK, även Jasmin Perlman Rosell lämnar Älvsjö och återvänder till TFF. Från ungdomsleden så lyfts Helen Jasin upp. Jasin blev nyligen uttagen i F15 landslagets samling på Bosön nu under sportlovet.

Hanvikens sportchef Jan Lundberg lämnar också han sin post för att istället jobba på SISU.

I övrigt så ska allt vara som vanligt i TFF. Damsidan hävdar att både Sofie "Proppen" Thörnqvist och den yngre upplagan av henne, Frida, ska fortsätta göra mål under 2017. 

TFF herr har i vanlig ordning inte värvat någon utan satsar på egna produkter.

Niklas Wennergren

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter