Fredagen den 7 maj 2021 - klockan 05:54

Anhörigkonsulent


Tn på webben 2021-01-05

Marika Skarphed, anhörigkonsulent
Bild:Tyresö Nyheter
Marika Skarphed, anhörigkonsulent

Alla verksamheter inom socialtjänstens område är sedan flera år tillbaka skyldiga att ge stöd till anhöriga.


Det kan röra sig om stöd till föräldrar barn med funktionshinder, barn som har föräldrar med missbruksproblem, äldrefrågor med mera. Nu har äntligen äldre- och funktionshinderområdet anställt en anhörigkonsulent. Susann Ronström, (S) vice ordförande i äldre- och omsorgsnämnden, uttrycker en stor glädje över att tjänsten äntligen är tillsatt.
– Vi socialdemokrater har under flera år påtalat behovet av en anhörigkonsulent utan att fått gehör från den tidigare majoriteten, äntligen är tjänsten tillsatt, säger Susann Ronström.

Gruppsamtal
En anhörigkonsulent kan ha stödjande gruppsamtal men också individuella stödsamtal. Det här är ett första steg att säkra upp att människor med behov av stöd i olika former nu kan få det här i Tyresö.
– Marika Skarphed började arbeta i Tyresö 2015 först som Trainee för att 2017 få en fast anställning som biståndshandläggare. Och sedan någon vecka tillbaka ny på tjänsten som anhörigkonsulent, säger Susann Ronström.

Eftersom det tidigare inte funnits någon sådan tjänst i kommunen blir det upp till Marika själv att forma uppdraget. Hon kommer att ingå i södra Stockholms nätverk för anhörigkonsulenter där även Haninge, Nynäshamn, Botkyrka och Huddinge finns representerade. Mer om tjänsten och kontakt med Marika kommer att finnas på kommunens hemsida.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter