Söndagen den 20 september 2020 - klockan 10:00

Anita Mattsson (S) rasar mot saknad busshållplats!


Tn på webben 2019-12-10

Kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, Anita Mattsson (S), vill kunna ta buss 803 från Norra Sköndal. 
Kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, Anita Mattsson (S), vill kunna ta buss 803 från Norra Sköndal. 

Tyresöborna får bättre möjlighet till tvärförbindelser. På söndag den 15:e december börjar linje 803 att trafikeras. Då kan man ta bussen mellan Tyresö och Telefonplan, en kraftig förbättring i tvärförbindelserna för många Tyresöbor.

Men nu är det också klart att linjen inte kommer att stanna vid Norra Sköndal, en av områdets viktigaste knutpunkter för busstrafik. Där många både Tyresöbor och andra resenärer byter buss för att ta sig mellan olika delar av södra sidan av Stockholm.

 Detta har fått många resenärer att reagera och många besvikna röster höjs för att få den moderatledda regionen att agera. En av rösterna tillhör kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, Anita Mattsson (S).

 – Det är helt oförståeligt, menar hon. Norra Sköndal är en jätteviktig del i kollektivtrafiken för oss Tyresöbor. Att planera helt nya linjer för att förbättra framkomligheten utan att inkludera Norra Sköndal är minst sagt märkligt.

 – Moderaterna i regionen försöker gömma sig från ansvaret i denna fråga, fortsätter hon. Genom att låta tjänstepersoner stå för beslutet kan de skylla ifrån sig, men här behöver Moderaterna ta ansvar, göra om och framförallt göra rätt. För mig är det självklart att 803:an ska stanna i Norra Sköndal!


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter