Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 10:06

Isabelle Granlund höll Täby kvar i matchen till slutminuterna.

Kim Hedlund af Schmidt blev vald till matchens spelare ytterst välförtjänt.

Tess Boström kollar om det finns plats för en tvåmålsskytt lite närmare målet.

Lawlaw Nazeri var ytterst nära att göra mål med huvudet.

Nazeri försökte lyfta bollen förbi Granlund i målet men även där stod Täbykeepern ivägen.

För de flesta finsmakare så går en höstmatch i soligt väder alltid hem och lördagens match mellan Tyresö FF och Täby, bjöd på exakt den ingrediensen. Den bjöd även på nio sekundmeter blåst vilket ju är lite som att hälla päronsoda i maltwhiskeyn.

Låt oss leka med tanken att man kunde förutse vad som ska hända i en match. Ifall detta var möjligt så tror jag att många valt att se de första femton minutrarna och de sista. Det var då allt hände och det var då samtliga mål föll. I övrigt så fick vi se en ganska trött variant på sporten fotboll.

Tyresö FF startade starkt och redan efter tolv minuter så hade Tess Boström och Lawlaw Nazeri sett till att hemmalaget hade en ledning med 2-0. Så lång var allt bra. Det hade kunnat bli en trevlig och skön resa där TFF verkligen hade kunnat spela ut sitt register. Så blev inte fallet.

Istället reducerade Emma Innala ledningen i 14:e minuten och såg till att Täby tog över matchen allt mer. Mycket felpass och ett ivrigt jagande Täby gav inte TFF chansen att få igång sitt spel.

Efter en halvtimme så började man dock hämta sig från Täbyoffensiven och skapa lite egna chanser. Lawlaw Nazeri var ytterst nära att sätta sitt andra mål för dagen när Frida Thörnqvist fann henne helt omarkerad i bortre delen av straffområdet. Den avslutande nicke var dock under all kritig och försvann ut till inspark.

Den andra halvleken blev inte mycket bättre spelmässigt. Tyresö tog dock kommandot och försökte få igång spelet, men om man slår hälften av passningarna fel så tryter snart tålamodet. Det mesta som skedde i anfallsväg bar Lawlaw Nazeris stämbel och hon hade verkligen lekstuga på högerkanten. Drygt fem minuter in på andra tryckte Tess Boström iväg en hård diagonalpass bakom Täbys backlinje, till just Nazeri som fick bollen för långt ifrån sig.

- Vinden gjorde det svårt att spela, förklarade Boström efter matchen. Bollen fastnade ofta i vinden om vi försökte spela långa bollar.

Två minuter senare så hade Maria Poli en lysande möjlighet att öka på hemmalagets målskörd när Täbyförsvaret inte lyckades rensa undan ett anfall utan istället spelade bollen rakt på Poli som blev ensam med Isabelle Granlund i Täbys mål. Vi vet inte om Poli blev lika förvånad som publiken men bollen fick hur som helst Granlund undan, som så mycket annat.

Minuten senare så bröt Frida Thörnqvist in från vänster och fick till ett bra avslut som Granlund återigen boxade bort.

Frida Thörnqist har höjt sitt spel successivt den här säsongen och är nu en betydligt jämnare och bättre spelare. Hon skapar väldigt mycket oavsett om hon spelar på vänster, höger eller längst fram som topp. Dessutom så är hon både snabb och tuff.

Med femton minuter kvar bröt Tyresö ett Täbyanfall Thörnqvist fick bollen vid mittlinjen och vänder upp och lägger en millimeterpass till Lina Malmborg som ensam med Granlund får drömträff, men Granlund får ändå händerna på bollen. Även returen hamnar hos Malmborg men även den står Granlund ivägen för.

Den sista kvarten så hade gästerna ett visst övertag och Tyresö var under stark press.

- Det börjar lossna lite nu målskyttet. Det första var en fin framspelning från Frida (Thörnqvist) som spelade snett inåt bakåt till mig, så det var bara att bredsida in den. Den andra kom från Sofie (Thörnqvist) som slog en djupledsboll till mig och jag var helt fri med deras målvakt.

Vi är inte helt säkra men det såg ut som om Täby försökte med en offsidefälla och glömde Boström kvar online. Oavsett vilket så var det spiken i kistan.

Minuten senare så var det dags för Frida Thörnqvist show, när hon lekande lätt sprang igenom Täbyförsvaret för att sedan lämna över bollen till Victoria Isaksson som helt ensam med målvakten satte 4-1.

- Dom hade ganska bra tryck på oss och de hade medvind hela andra halvlek, dessutom så spelade vi ganska slarvigt så det var skönt att vi kunde avgöra. 4-1 är väl inte helt rättvist sett till matchbilden men det var skönt att vi kunde avgöra. Vi var värda att vinna matchen för vi hade absolut flest målchanser, säger Boström till TN efter matchen.

- Det var inte så mycket chanser men de som var, hade vi. Man får väl inte skylla på blåsten men den gjorde det svårspelat och att bollarna fastnade på backlinjen, så istället för att spela i djupled, spelade vi mycket i sidled och i vinklar, men vi vann och det är det viktiga.

Segern innebär att Tyresö ligger kvar på tredjeplats i tabellen med Älvsjö AIK två pinnar efter inför de avslutande två omgångarna.