Lördagen den 7 december 2019 - klockan 00:18

Avgiftsfri konfirmation


2018-04-18


Inför kyrkovalet -17 hade Socialdemokraterna i Tyresö sju vallöften som man ville prioritera de kommande åren. Ett av vallöftena var att konfirmationen skulle vara avgiftsfri. Nu är den det.

– Vi har här i Tyresö de senaste åren haft mellan 120 och 140 unga som deltagit i konfirmationsverksamheten och som också hösten 2017 kunde välja mellan fyra olika alternativ när det gäller verksamheten, konstaterar Iréne Pierazzi.

– Två av dessa har ett inslag med konfirmandläger i svenska fjällen, antingen på sommaren eller vintern. Den tredje varianten innehåller bland annat ett tio dagars sommarläger i Östergötlands skärgård och den fjärde kallas ”Borta bra men hemma bäst”. Det betyder att gruppen har sin konfirmandverksamhet helt och hållet på hemmaplan i Tyresö.

Vallöftet infrias

– Vi håller vad vi lovar, understryker Iréne Pierazzi. I vårt konfirmandarbete har vi en unik möjlighet att nå våra ungdomar. Det betyder att sedan årsskiftet är alla avgifter som rör konfirmander avskaffade. Alla som vill ska kunna delta i verksamheten och ha en möjlighet att konfirmeras i Tyresö församling.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter