Torsdagen den 21 januari 2021 - klockan 16:03

Avtal klart - Vardaga kommer att driva nytt äldre- och omsorgsboende i Trollbäcken


2020-05-13

<span id=\
Bild:Tyresö kommun/Vectura
Visionsbild för entrén till Nya äldreboendet.

<span id=\
Bild:Tyresö kommun/Vectura
Visionsbild för nya äldreboendet.

I Trollbäcken byggs just nu det nya vård- och omsorgboendet Villa Fornudden. Nu är det klart att det blir Vardaga som kommer att ansvara för verksamheten som totalt beräknas ha 60 platser. Äldreboendet kommer att ligga i anslutning till Fornuddsparken med huvudentré mot Fornuddsvägen.

Villa Fornudden kommer att ersätta det nu nedlagda äldreboendet Ängsgården. Vardaga som vunnit upphandlingen driver redan två andra omsorgsboenden i Tyresö - Krusmyntan och Villa Basilika, båda belägna på Basilikagränd i Bollmora med 52 respektive 63 platser. 

-Äntligen efter många års platsbrist inom äldreomsorgen börjar vi kunna stilla behovet av omsorgsplatser, säger Susann Ronnstrom (s), vice ordförande i äldre- och omsorgsnämnden. 

Bygget av Villa Fornudden pågår och beräknas stå klart till hösten 2020. I det kvalitetsprogram som kommunen tagit fram finns de krav på gestaltning och yttre miljö som Tyresö kommun haft. Där står bland annat att "ambitionen är att skapa en varierad och småskalig byggnad som är väl anpassad till sin omgivning". 

 

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter