Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 08:23

Blandade resultat för Tyresölagen i premiären

Niklas Wennergren 2019-04-13

Niclas Thomasson. Det dödligaste som uppfunnits sedan DDT.
Bild:Claus Meyer

Josef Rakez gör fortfarande skäl för namnet Raketen och gjorde mål för andra matchen i rad.

Joel Embring var mycket företagsam och visade verkligen klass i det offensiva spelet.

Behärskat sätter Josef Rakez 1-1 för TFF.

Frida Thörnqvist blev premiärskytt för TFF

Maria Poli jagade förgäves.

Maria Poli önskade att några fler domslut skulle gtt hennes väg.

En inte så nöjd Victoria Sandell, tror åtminstone vi på Tyresö Nyheter.

Fotbollspremiären för Tyresölagen blev inte den inspirerande och upplyftande start för Tyresölagen som man hade hoppats på, endast två av klubbarna plockade hem en trepoängare medan de övriga hade det tyngre. Det gick väl så att säga både bra och dåligt.

Örby IS - Bollmora IKF 5-0 (4-0)

Bollmora IKF var först ut att försvara kommunens färger, men de hade en nattsvart fredagskväll på Solberga IP. Örby IS, som rankas som ett av topplagen hade redan i paus dödat matchen och satt fyra bollar bakom Bollis målvakt. Slutresultatet stannade vid 5-0 till hemmalaget och Sammy Buenos pojkar har en del att jobba med under veckan som kommer.

Tyresö FF – Newroz FC 2-1 (1-1)

Många har sett fram emot Tyresö FF´s återkomst till Division 2 och redan förra helgen så plockade man med sig en viktig poäng borta i Katrineholm när man mötte Värmbol. Lördagens hemmapremiär mot seriefavoriten Newroz sågs nog som det verkliga testet på lagets kapacitet, och det startade på sämsta tänkbara sätt.

Redan i andra minuten så tog Newroz ledningen, och fortsatte med att dominera matchbilden totalt. Det tog TFF en kvart att hämta andan och sakta men säkert jobba sig in i matchen.

-          Vi var tveksamma och obeslutsamma vid målet, men sedan så insåg vi att det inte vara några övermänniskor som vi mötte och då tog vi över allt mer, säger Johan Holmqvist till TN efter matchen.

Tyresö tog över matchen och var det lag som skapade chanserna. Pånyttfödde Mattias Andersson spelade kraftfullare än någonsin och han kunde så när spela fram Niclas Thomasson till ett kvitteringsmål. Andersson drev upp bollen utefter högerkanten och sätter fram en millimeterpass till Thomasson som smäller på bollen i bollriktningen, men en makalös fotparad av Marko Antanackovic i gästernas mål, räddade dem denna gång. Den efterföljande hörnan nickades mot mål av Miralem Aslani men hamnade istället på en Newrozförsvarares hand och domaren pekade på straffpunkten. Straffen satte Josef Rakez säkert i mål.

Nu växte tuppkammen på Tyresöspelarna och man skapade åtskilliga chanser till ledningsmål. Joel Embring var enormt aktiv på sin vänsterkant, och att inte han lyckades göra mål skyller vi mer på otur än på oskicklighet. Hans stenhårda frispark i den 34:e minuten höll sånär på att nickas in i eget mål av Cihan Gavacioglu men Antanckovic räddade bollen på mållinjen.

Trots många bra chanser så lyckades Newroz hålla oavgjort halvleken ut. Det som oroade lite var att man dessutom kontrade väldigt snabbt och de hade ett gyllene tillfälle på övertid i den första halvleken, där Roy Sevgili hade helt öppet mål men missade totalt.

Den andra halvleken var spelmässigt något jämnare men som så många gånger förr så kom Johan Holmqvist in på banan och satte pricken över i:et med sitt 2-1 mål.

-          Jätteskönt att få komma in och avgöra så här mot Newroz som är favorittippade, säger Holmqvist till TN efter matchen. Det är ett formbesked att besegra Newroz även om det är tidigt på säsongen.

Hargs BK - Hanvikens SK 2-1 (2-1)

Hanviken hade en tung eftermiddag i Nyköping, mot ett defensivt Harg. Johan Urborn gjorde båda hemmalagets mål i den första halvleken.

-          Vi hade startade matchen jättebra och vi dominerade stort spelmässigt mot ett lag som backade hem väldigt mycket. Totalt tror jag att vi har 15-0 i hörnor. Vi har tre ordentliga målchanser och det är klart gör man inte mål på dem så får man inte med sig några poäng, säger Hanvikens tränare Sören ”Snuffe” Åkeby till Tyresö Nyheter efter hemkomsten.

-          Vi hade inte marginalerna på vår sida idag helt enkelt och vi gör inte vår bästa match. Vi hade kunnat vara lite mer tålmodiga. Vi får acceptera att vi kommer möta fler lag som spelar defensivt så det är bara att bit ihop och ta nya tag.

Positivt för återväxten var att 16 åriga Hugo Anderberg spelade från start.

Hanvikens SK – Tullinge TP 2-1

Lagkaptenen Hanna Brandt gav HSK ledningen med ett fint långskott. Sedan så var målvakten Anna Jigell på en liten utflykt, något som Maja Schölin utnyttjade och slog till från långt håll i den tomma kassen. Nelly Kinell reducerade sedan för Tullinge.

-          Poängmässigt var det en bra match men spelmässigt kommer vi inte alls upp i den nivån som vi har, men jag kan avskriva det på grund av premiärnerver. Det var jämnt förra gången de möttes och det bar nog många spelare med sig, säger tränaren Jamshid Masori efter matchen.

-          Vi hade många chanser och vi överarbetade vissa situationer och det blir så ibland tyvärr. Vi är det bättre laget medan de spelar mer defensivt där de ligger och fiskar på kontringar.

Tyresö FF - Telge United 1-1 (1-1)

Redan efter tre minuter så fick Frida Thörnqvist det läge som hon behövde och gav TFF den drömstart som nya tränaren Victoria Sandell säkerligen längtat efter. Hon fick mysa i exakt elva minuter innan Malin Nyberg kvitterade för Telge.

Det var i princip det positiva som går att skriva om matchen som var chansfattig och full av felpassningar. Det var säkerligen mycket premiärnerver men TFF kan bättre än så här och man ska inte tappa poäng hemma mot Telge United. En av ljuspunkterna var ändå debuterande Alice Bergström, 16 år ung men redan redo för spel med de stora tjejerna.