Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 10:17

Bollmora chockade VH i Cupen

Niklas Wennergren 2018-10-16

Nyblivna Division 6 laget Bollmora Inter fick en drömstart på sitt cupäventyr när man lite överraskande besegrade Västerhaninge som vann Division 4 Södra överlägset. Det skiljer alltså tre serier mellan lagen, eller 38 placeringar i seriepyramiden om man räknar noggrannt.Det var med andra ord inte direkt en drömlotting för Bollmora.

- Eftersom vi denna säsong spelade tre divisioner lägre skulle vi få 3 st bonus straffar. Vi satte två av dom genom Tekosin Akman och Daniel Retamal och fick börja matchen med en 2-0 ledning, säger Sammy Bueno till TN efter matchen.

- Direktiven från omklädningsrummet var att vi inte skulle "parkera bussen" utan sätta press på dom och spela vårat spel. Det chockade nog Västerhaninge som säkert trodde vi skulle stå i försvar och bara rensa.

Bollmora lyckades skapa några halvfarliga anfall direkt och satte hög press på motståndarna. En press som gav resultat då ett felpass hamnade hos Simon Weidersjö, som snor åt sig bollen och prickskjuter in 3-0 i nedre hörnet.

Västerhaninge visade sedan vad dom gick för och ägde i stort sett resten av första halvlek. De rullade boll i högt tempo och Bollmora fick mest jaga boll och försöka ligga rätt i positionerna.

Men den oundvikliga reduceringen till 3-1 kom ganska snart. Ett långskott som inte alls såg farlig ut men Ignacio Muñoz i målet missbedömde bollbanan. Muñoz som innan målet gjort några utsökta räddningar. Efter ytterligare några minuter reducerar Västerhaninge ytterligare en gång till 3-2 på nick efter ett högklassigt inlägg.

-  Vi lyckades hålla undan och verkligen andas ut efter första halvlek. Mycket viktigt att leda i halvtid för att vi visste att Västerhaninge var tvungna att fortsätta jaga målen och det skulle ge oss chanser att kontra.

I den andra halvleken fortsatte Västerhaninge med att rulla runt och hitta ytor med instick eller söka forwards med sina fina inlägg. Men Bollmoras mittfält hade nu insett att man skulle ligga tätt på deras innermittfält och det försvårade lite i deras spel och mittfälts kampen var mycket jämnare.

Tyvärr skadade sig Ignacio Muñoz i axeln och tvingas byta efter 55 spelade minuter, och någon reservmålvakt på bänken fanns inte till hands, så Carlos Leon drog på sig målvaktströjan.

-   Det såg inte alls ljust ut för vår del men det skulle visa sig Carlos skulle göra en magnifik insats i målet.

Det började dock inte bra för Carlos som tvingades släppa in  Västerhaninges kvittering tre minuter senare. En otagbar vänsterkanon i krysset.

Tiden gick och Västerhaninge blev mer och mer stressat i jakten på ledningsmålet. De började slå långt och flyttade upp med många spelare. Men på heroiskt manér stod Bollmora emot bra. De var tuffa i närkamperna och gör verkligen en uppoffrande insats, och så då Carlos Leon, som var säker i luften.

I den 80e minuten kommer då kontringen som hemmalaget väntat på. Tommy Bueno vinner boll i mitten och slår en perfekt långboll till den evigt löpande Gary Cuba som tar emot och hittar Samir Oulad som hur kyligt som helst rullar in 4-3 för Bollmora.

En enorm glädje bland spelare och publik som nu insåg att Bollmora var på väg att slå ut en division 4 seriesegrare i Stockholm Cup. I den 91 minuten får Hemmalaget ytterligare en kontring och Gary Cuba håller sig framme igen och får till ett kanonskott som träffar ribban, vilket då gör att Västerhaninge utnyttjar att Bollmora flyttat fram spelare, och kontrar snabbt. Bollen går ut till deras högerkant som slår ett inlägg som studsar snett och Tekosin Akman styr in bollen i eget mål till 4-4. Matchminut 92 och det blev knäpptyst på Trollbäckens IP.

Domaren hade lagt till fem minuters och Västerhaninge satsade allt framåt medan Bollmora hade hela laget på egen planhalva i väntan på slutsignalen. Gästerna hade flera farliga inlägg som nickades bort och även två farliga frisparkar som Bollmora, mirakulöst lyckas rensa undan, efter kalabalik i straffområdet.

Domaren blåser slutligen av, och matchen går till straffläggning.

Vi har kyla och nerver av stål när vi sätter alla fem straffar medan Västerhaninge skjuter utanför i tredje straffomgången. Tekosin Akman, Matias Olave, Erick Puello, Simon Weidersjö och så avgörande femte straffen av Daniel Retamal gör att vi slår ut Västerhaninge från Stockholm Cup efter en heroisk insats av laget genom hela matchen. Vi är nu vidare och får möta Enskede FF i nästa omgång. Enskede vann sin serie i division 7 och spelar precis som oss i division 6 till kommande säsong, avslutar en överlycklig Sammy Bueno.