Lördagen den 30 maj 2020 - klockan 21:17

Breddat miljöfokus för Tyresöföretaget SPOTiLED genom regnskog i miniatyr


2017-11-08Genom ett samarbete mellan SPOTiLED och Levande Filter® skapas nya förutsättningar för en hälsosam arbetsmiljö hos Tyresöföretagen.  

Sedan 2014 har Tyresöföretaget SPOTiLED haft sin butik i Trollbäckens centrum. Nu utökar de sitt miljöfokus.
- När Levande Filter kontaktade oss för att få bra LED belysning till sin innovation blev vi nyfikna och ville veta mer, då det går i linje med vårt fokus på miljövänliga och energisnåla produkter, berättar Staffan Sjöblom, en av SPOTiLEDs delägare.
 
Levande filter presenterar en teknik som bidrar till renare inomhusluft. Det bygger på en regnskog i miniatyr med tropiska växter som tillsammans med en tystgående fläkt och glasfilter, placeras i en möbel, exempelvis en mediabänk. Filtret renar befintlig inomhusluft från föroreningar, syresätter och byter luften i rummet flera gånger per timme och skapar således en hälsosam inomhusluft. En bonus är reducerad energiförbrukning.
 
- Vi på SPOTiLED har länge arbetat med belysning till arbetsplatsen och offentliga miljöer. Med detta samarbete kommer vi att erbjuda ytterligare förutsättningar för en kreativ och hälsosam miljö att vistas i, säger Staffan Sjöblom.
 
Är du nyfiken på hur den innovativa regnskogen med ett Levande filter ser ut, finns det att se ett exempel i SPOTiLEDs butik i Trollbäcken alternativt besöker du företagsmässan i Tyresö den 17 november där Spotiled ställer ut tillsammans med många andra spännande Tyresöföretag.
 
 

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter