Söndagen den 27 november 2022 - klockan 03:03

Chocken: Herrlaget lämnar TFF

 


Niklas Wennergren 2020-12-23


I höstas var Tyresö FF´s herrlag ytterst nära att ta klivet upp i Division 1. Nu har näst intill hela startelvan plus ytterligare några spelare lämnat klubben.

Några av TN´s källor anger missnöje med styrelsen i klubben, men några helt konkreta svar har inte angetts.

Tyresös tränare Jeppe Mauritzson säger så här till TN.

-Många har lämnat klubben men vi var 23 spelare på senaste träningen, så vi är inte oroliga. Vi har redan nu klart med Alenga Masimango från Karlbergs BK, Alexander Nyström som var lagkapten i Hammarbys U19 i år, Ousman Njie från Fulhams akademi och en del andra som spelat i Division 2 och 3 under året. Dessutom är det flera intressanta spelare fortsätter att provträna med oss.

- I de allra flesta fall så är det spelarna själva som valt att gå till andra föreningar och jag antar att svaret varför de lämnar klubben, inte är det samma för alla. Det är svårt för mig att sitta här och spekulera om det. Det som jag har uppfattat är att de spelat tillsammans under en lång tid och därför valt att gå till samma förening.

Har du något egentligt svar på varför spelarna lämnar klubben?

- Jag har den största respekten för alla dem spelare som spelat under den förra säsongen och för vad de presterat och jag vill inte hamna in någon situation där de känner att jag lägger ord i mun på dem. Det handlar väl lite grand om vilken väg som klubben vill gå och vilken väg man vill bedriva verksamhet och hur det har varit tidigare. Det handlar också om värden som jag, styrelse och andra i beslutsfattande roller sätter högt, och där kanske inte dem värdena varit desamma.

Sören ”Snuffe” Åkeby tränare i Hanviken är den som fick en tidig julklapp, då det visat sig att merparten av spelarna som lämnat TFF har anslutit till hans trupp.

- Vi har gjort två bra säsonger i trean men inte orkat hela vägen fram. Vi har ett ungt lag som saknar rutin och har inte räckt ända fram. Vi har haft en bra trupp men inte tillräckligt bra att kunna byta vid skador.

Det finns ingen risk att de skuffar undan Hanvikens egna produkter?

- Alla spelare som har spelat i år kommer bara att utvecklas av att spela och träna med bättre spelare och det är väl ingen som tror att vi inte blir bättre när vi får de här spelarna. Jag var och tittade på TFF vid något tillfälle förra året och de spelade riktigt fin fotboll. Flera av dem som har kommit till oss var ju tongivande i det laget. Som jag ser det så är det enbart positivt för våra unga spelare, det finns ingen anledning att tro att våra unga spelare ska sluta att utvecklas för att de får träna och spela med bättre spelare.

 

De spelare som har lämnat TFF är enligt TN´s källor följande:

Niclas Thomasson – IFK Haninge

Joel Embring – Enskede IK

Miralem Aslani – Nacka FF

Julius Armalis – klubb okänd men enligt rykten Hanvikens SK

Pontus Moro - Hanvikens SK

Jesper Sundelin - Hanvikens SK

Hampus Andersson - Hanvikens SK

Mikael Rekefors Hammarstedt – Tyresö United

Mattias Andersson - Hanvikens SK

Kevin Samuelsson - Hanvikens SK

Hisham Schnawa – Rågsveds IF

Lucas Brikell - Hanvikens SK

Leo Schultze Ramos - Hanvikens SK

Emil Norell - Klubb okänd

Johan Holmqvist - Slutar förmodligen

Jesper Falk - Slutar förmodligen

 

Vill man höra intervjuerna i sin helhet så kan man lyssna på Tyresöradion 91.4 Mhz eller följa länken nedan.

https://www.tyresoradion.se/3330


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter