Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 20:54

Cordero bakom Hanvikens seger

Niklas Wennergren 2019-09-08

<span>Nico Cordero var inblandad i alla tre målen och gjorde själv sitt 15:e.</span>
Bild:Claus Meyer
Nico Cordero var inblandad i alla tre målen och gjorde själv sitt 15:e.

Fabian Mattssons ingripande då det ännu stod 1-0.

16 åriga Gustav Möller var i princip felfri på sin ytterbacksposition.

Lamin Sanneh nickar in 1-0 för HSK.

Sanneh hoppar högt

Robin Westman Söderstedt aka Robin WS smäller in

Fjärdeplacerade Hanvikens SK tog emot tabelljumbon Tullinge TP, på ett mer än lovligt blåsigt Trollbäcken under lördagen.

Trots skillnaden i tabellen så var det gästerna Tullinge som var vassast inledningsvis. Hanviken hade problem i försvarslinjen med ideliga bollar bakom mittbackarna David Quist och Pontus Hasselheim. Theo Bengtsson hade bland annat ett väldigt bra läge som han, helt fri med Fabian Mattsson placerade långt både utanför och över.

Tullinges oförmåga framför målet blev Hanvikens smala lycka och det kan vara en av hemligheterna till att laget ligger i botten av tabellen. 30 minuter in i matchen visade dock HSK var det så kallade skåpet skulle stå. Elvir Spahovic växelspelade med Nicolas Cordero till höger i straffområdet. Cordero chippade därefter snygg bollen över låret på Toprak Vural och slet sig loss ned till kortlinjen, där han serverade ett inlägg till Lamin Sanneh, som snyggt nickade in bollen.

Bara minuterna efteråt hade erfarna mittbacken Pontus Hesselheim en boll över mållinjen men det målet dömdes bort. Annars var Nico Corderos bicycleta den första halvlekens största behållning. En hörna gick tillbaka till Marek Dabrowski som hittade Cordero i den bortre delen av straffområdet. Dessvärre så gick avslutet rakt på Mattias Skog i Tullingekassen.

Hanviken hade det tungt i motvinden. Kanske inte så mycket med motståndet men man det var svårt att få igång något planmässigt spel. I rejäl medvind i andra halvlek fick man ett större övertag spelmässigt. Samtidigt så var Tullinge hela tiden farliga i kontringsspelet. Med knappt 30 minuter kvar tvingade Jesper Vesterlund, Fabian Mattsson att sträcka ut hela sin längd på ett väldigt farligt skott. Mattsson knep dock chansen vid stolproten.

Två minuter senare smällde Olle Bergren bollen i Hanvikens överliggare, men när det såg som ljusast ut för gästerna så klev Cordero återigen in i handlingen. Ska vi tala filmspråk så hade han väl inte haft så väldigt många repliker sedan 1-0 målet.

Ett inspel från höger når Cordero fem meter utanför straffområdet, som hoppar över bollen till en bättre placerad Robin Söderstedt, som skjuter bollen ribba in och upp i krysset.

-          Jag ropade till Nico att släppa bollen och sedan var det bara att sätta foten till, säger en synnerligen nöjd Söderstedt till TN efter matchen.

Med 15 minuter kvar att spela så släckte Cordero ner biosalongen med ett makalöst fräckt mål. Vissa på läktarplats hade väl mer än en gång gnisslat tänder åt Corderos soloräder under matchen men denna gång slet han sig lös. Ensam med Skog så valde han att lobba bollen över den utrusande målvakten, som garanterat förväntade sig ett skott.

HSK vinner utan att direkt imponera och ligger bra med i toppstriden.

-          Jag säger som alla andra. Vi tar en match i sänder så får vi se hur långt det räcker, säger Söderstedt diplomatiskt.

Viken har endast tre poäng upp till serieledning, med ett bra spelprogram kvar. Dessutom så har man serieledande Trosa/Vagnhärad kvar att möta på hemmagräset.