Lördagen den 19 oktober 2019 - klockan 10:02Att stå upp för regnbågens färger är en självklarhet

I år är det 50 år sedan homosexuella, bisexuella, transpersoner med flera inte längre accepterade att bli trakasserade av polis och samhället av den enkla anledningen att...

Läs mer

Debatt: Ska bolagens vinstintresse bestämma kvinnors vårdmöjligheter?

Anita Mattsson (S) kommunstyrelseordförande, Tyresö

Detta är en debattartikel och det är författarna som står för å...

Läs mer

Debatt: Vad är fakta om Björkbacken?

Bo Toresson

Moderaterna i Tyresö är skärrade över den kraftiga opinionen mot beslutet om...

Läs mer


Välj att vara en del av lösningen, istället för problemet

Väldigt många av oss har varit med om det: Skämtet som lämnar en dålig känsla i magen. En påträngande blick eller en hand som dröjer kvar för länge.

Läs mer


Tyresös röst i Riksdagen

Jag blev aldrig någon scout. Det var nog lika bra det, för jag hade blivit en usel sådan, med tanke på att jag har tummen mitt i handen och inte är helt bekväm med att sova i tält.

Läs mer


Mer idrott i skolan

I förra veckans Mitt i Tyresö, berättade barn- och utbildningsnämndens ordförande, Anki Svensson, att Tyresös grundskolor 2019 kommer att ha mer idrott på schemat.

Läs mer


Feltänkt Fredrik Saweståhl

Tyresös moderata toppolitiker, Fredrik Saweståhl, driver tillsammans med MUFs ordförande en kampanj inom Moderaterna för marknadshyror och mot den ”nuvarande hyresregleringen”.

Läs mer


Moderaterna tar inte välfärdsarbetet på allvar

Vi socialdemokrater har i flera år tagit upp moderaternas passivitet vad gäller budget- och ekonomistyrning inom socialnämndens politikområde. Underskotten de senaste fem åren är nu uppe i drygt 135 miljoner kronor.

Läs mer


Mathias Tegnér - Tyresös röst i Riksdagen

Äldre människor har alltid funnits nära under min uppväxt. Det är också så det ska vara i ett samhälle som håller ihop. Jag tänker på allt ifrån farmor och mormor till de äldre som under någon period fanns närvarande på skolgården på Forellskolan, när jag växte upp.

Läs mer


Födande från Tyresö ska inte bli avvisade från förlossningen!

Stockholmsregionen förväntas växa snabbast i hela Europa de närmaste åren. 
Det ställer krav på vår gemensamma sjukvård och stora investeringar kommer att krävas framöver. Samtidigt är den moderata förlossningsvården i Stockholms läns landsting i kris.

Läs mer


God ekonomisk hushållning saknas

För mycket besparingar i socialnämnden har undergrävt möjligheten att tillgodose omsorgsbehoven i Tyresö. Det har tvingat fram köp av dyra lösningar i andra kommuner. Nu behövs lugn och ro för att få ordning på verksamheten. Frågan är om moderaterna kan klara av det. De har pressen på sig när man i kommunen som helhet misslyckats med att uppfylla kravet på en god ekonomisk hushållning.

Läs mer


Dåliga vårdcentraler ingen naturlag

Stockholms läns landsting är det rikaste landstinget med bäst förutsättningar att rekrytera personal. Här ska du kunna lita på vården.

Läs mer


Tyresö nedåt i ranking

Läs mer


Reformer för ett tryggare Tyresö

Vi socialdemokrater väljer investeringar i samhällsbygget före orättvisa och ofinansierade skattesänkningar.

Med regeringens budget investerar vi över 40 miljarder kronor i samhällsbygget – i vård,...

Läs mer


Budget för Tyresö antagen - Till slut

Tre månader för sent är nu budgeten för Tyresö kommun beslutad. Om de styrande moderaterna själva får beskriva budgeten är det en satsning på förskolan.

Läs mer


Mathias Tegnér - Tyresös röst i riksdagen

Vet du hur långt avståndet är mellan Tyresö och Kigali, mellan Sverige och Rwanda? Fågelvägen är det 6 905 kilometer, men i tanken kan resan gå på en sekund.

Läs mer
Mathias Tegnér

Nu skapar vi trygghet i en ny tid

Det politiska arbetet för ett bättre, jämlikare och starkare samhälle fortsätter. Häromdagen presenterades vårbudgeten för 2017.

Läs mer
Anita Mattsson - Motionär.

Ett vackrare Trollbäcken behövs

Kommunfullmäktige har just beslutat om det kontroversiella förslaget att minska Fornuddsparken genom en ny stor skola.

Kritiken har varit hård där många har tyckt att fö...

 

Läs mer


Tegnér - Tyresös Röst I Riksdagen

Under stora delar av mitt liv har jag bott i Tyresö och ett är säkert: Vi tyresöbor är stolta över vår kommun. Närheten till både natur och stad är en stor fördel. De trevliga bostadsområdena och lugnet är något annat jag uppskattar.

Läs mer


Tyresös röst i Riksdagen

Mathias Tegnér valdes hösten 2014 in i Sveriges Riksdag. Han är Tyresös enda riksdagsman. Han har bott i Tyresö i nästan hela sitt 35-åriga liv, är gift och nyss nybliven pappa. Innan riksdagsarbetet jobbade Mathias på Hennes & Mauritz som accountingmanager där han bland annat var delaktig i företagets expansion i Australien. På Handelshögskolan i Stockholm utbildade han sig till civilekonom. Mathias har också ett genuint idrottsintresse och är bland annat domare i ishockey på fritiden.

Läs mer
Mest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter