Fredagen den 5 juni 2020 - klockan 23:56

Ett vackrare Trollbäcken 


2017-04-14

Anita Mattsson - Motionär.
Bild:Tyresö Nyheter
Anita Mattsson - Motionär.

Kommunfullmäktige har just beslutat om det kontroversiella förslaget att minska Fornuddsparken genom en ny stor skola.

Kritiken har varit hård där många har tyckt att förslaget förfular och förstör det offentliga rummet. Men nu väcks krav på att förändra och lyfta andra delar av Trollbäcken. Infarten behöver bli vackrare.

Det är bland annat socialdemokraterna Anita Mattsson, Kristjan Vaigur och Martin Nilsson som föreslår att kommunen ska utarbeta ett nytt gestaltningsprogram för infarten in i Trollbäcken (från Stockholm). I motionen föreslår de att kommunen borde arbeta tillsammans med fastighetsägare och engagerade trollbäckenbor för att utveckla området med särskilt fokus på sträckan mellan Skogsängsvägen och Trollbäckens centrum.

– Infarten utmed Gudöbroleden gör ingen glad idag, säger Anita Mattsson (S), oppositionsråd i Tyresö. Arbetet borde inkludera insatser för att harmonisera och förbättra fasader mot vägen.

– Men kommunen bör också se vad som kan förbättra miljön i området. En insats skulle kunna vara att anlägga en riktig allé på vägen upp emot ”alléplan”. Motionärerna lyfter fram utvecklingen i Tyresö centrum där stora insatser gjorts för att göra området vackrare. Nu är det dags för Trollbäcken argumenterar motionärerna.

– Trollbäcken ska inte glömmas bort. Tyresö behöver alla sina kommundelar, hoppas Anita Mattsson. Motionen har nu gått in för behandling i kommunen och beslut väntas under 2017.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter