Det glåmiga väder som Tyresö erbjöd gjorde väl inte själva tillställningen till den fotbollsfest som man hade hoppats på, men det gjorde däremot spelet.

Två lag som båda var taggade för att befästa sin plats i toppen av tabellen, startade upp matchen i ett näst intill mördande tempo. Böljande spel och snabba omställningar gav publiken rejäl underhållning. Tyresö var det lag som skapade mest.

Redan tio minuter in i halvleken så gav Johan Holmqvist TFF ledningen men domaren blåste oförklarligt bort målet för offside.

En kvart senare så blev man också berövad på en straffspark när Holmqvist var igenom igen. Visserligen stod Tullingespelaren på alla fyra, men han stoppar bollen från att gå ut till hörna och vinner boll på det sättet.

Trots dessa motgångar så tuffade Tyresötåget på. Anförda av Lucas Brikell och  Mpia Momo, som var otroligt pigga hade man ett litet övertag. Daniel Rekefors Hammarstedt var också han otroligt pigg och oroade Triangelpojkarnas försvar vid åtskilliga gånger. Det var också Brikell och Mpia som bjöd hemmapubliken på den första halvlekens läckerbit. Brikells känsliga högerfot, som skulle kunna användas till att väga diamantstoff på, precisionslyfte ett inlägg till Mpia som slog till på volley. Chakri Khongthawon, vig målvakt i Tullinge, var dock med på noterna och dök som en havsörn, ned i sitt vänstra hörn och räddade skottet.

Två minuter senare sköt Hammarstedt från död vinkel ett till synes ofarligt skott men Khongthawon var inte riktigt beredd på detta och tvingades styra bollen över ribban.

När många hade börjat sin vandring till caféterian slog Daniel Hammarstedt till, som en blixt från klar (nåja) himmel. Efter ett mönsteranfall hamnade bollen hos Mpia Momo som levererar ett perfekt instick till Hammarstedt som vänder på en femöring (kommer någon ihåg femöringarna?) och klipper in bollen i målvaktens vänstra hörn.

Med alla de chanser som hemmalaget haft i den första halvleken, beslöt man sig i paus, för att sluta spela boll och låta Tullinge ta över matchen. Det har skett förr och det fungerar alltid lika dåligt.

Inom loppet av fyra minuter så hade Amro Al-Dawodo både kvitterat och givit Triangelpojkarna ledningen. Ledningsmålet, en snygg lobb över en utrusande Fredrik Eriksson i Tyresömålet, kommer säkert ge Eriksson mardrömmar i månader framöver.

Därefter fick alltså hemmalaget ägna sig åt att jaga kvittering och det gick inte alls enkelt. Ytterst få farliga chanser skapades och många av oss på läktaren hade väl börjat räkna in årets andra hemmaförlust. Det hade inte varit oförtjänt på något sätt Tullinge var bra och även om de spelade lite onödigt vårdslöst i många situationer så var de väl värda tre poäng.

Det var då Christoffer Nyberg fick en frispark vid sidlinjen. Tyresö skickade fram hela laget för att nicka in bollen, men Nybergs inlägg seglade över alla spelarna inklussive Chakri Khongthawon som visserligen hade en hand på bollen men skottet/inlägget gick inte att rädda.

– Vi har ett ganska stabilt grepp om matchen. Tar ledningen och sedan blir det halvlek. Vi går ner i tempo. Vi börjar dutta med bollen. Sedan blir det jakt på kvittering och den för vi i sista sekunden. Lite turligt, säger tränare Claes Brikell till TN efter matchen.

Givetvis hade en seger varit bra men vad innebär det här för serien egentligen?

De har ett tufft spelschema med Svenska Cupen i veckan mot IFK Haninge och därefter Älvsjö och två tuffa matcher mot Rågsved innan midsommar, medan vi har Vendelsö och dubbelmöte mot Mälarhöjden. Vi kan mycket väl gå ikapp innan sommaruppehållet.

Nu väntar match i Stockholm Cup mot division 6-laget FC Iliria ikväll (måndag). 20:30 är det avspark i den matchen, på Sätra IP. Vid seger så har TFF lottats mot Hanviken i semifinal.