Tisdagen den 19 mars 2024 - klockan 12:12

Enkel seger för taggat TFF

Niklas Wennergren 2022-05-01

Hampus Andersson, Lucas Brikell, Ruben Lindström och Sixten, ledare för hejaklacken. Alla en väldigt viktig del i dagens seger.
Bild:Niklas Wennergren

Matcher mellan TFF och Boo FF har alltid varit tuffa uppgörelser och om jag får säga så tillknäppta och rätt tråkiga.

Lördagens drabbning var annorlunda dock. Knappt hade publiken satt sig ner så hade Ruben Lindström satt 1-0 och efter kvarten spelad hade hemmalaget 2-0. Denna gång var det Pontus Moro som var målskytt.

Låter det som en lätt match?Nej jag tycker inte det. Boo spelade efter den katastrofala inledningen upp sig rejält. De har ett kvickt lag som ställer om snabbt och skapade rätt mycket oro i Tyresöförsvaret. Samtidigt har TFF Nicklas Thomasson vilket säkert ger de flesta coacherna i serien mardrömmar. Thomasson hade tre bra lägen som kunde ha resulterat i mål men idag vill det sig inte. Men ändå så är det oroande för alla motståndare att Tyresö har en klon av Valerij Filoppovitj Borzov i frontlinjen.

På tilläggstid i den första halvleken dödade hemmalaget matchen. Anton Fornstedt tog en frispark från 35 meter. Sätter den stenhårt i ribban och returen sätter Hampus Andersson knallhårt i nättaket. Ett fantastiskt mål. Välkommen hem Hampus, vi har saknat dig.

3-0 i paus är alltid ett huvudbry för en coach. Man kan låta motståndarna jaga och kontra in fler mål. Man kan behålla herraväldet och demolera motståndet. TFF valde det sistnämnda.

15 minuter in på den andra halvleken fick publiken ytterligare en delikatess, som om Anderssons läckra mål inte vore nog. Lucas Brikell tar frispark 15 meter in på Motståndarna planhalva. Alla radar upp sig för ett inlägg. Brikell spelar bollen efter marken. Får ett tillbakaspel och smeker in den i målvaktens vänstra kryss. En näst intill erotisk upplevelse för åskådarna. Tack Lucas, vi har saknat dig med.

Tio minuter senare chippade Ruben Lindström in 5-0 förnedrande enkelt. 5-0 är ett bra resultat men TFF kunde inte riktigt hålla upp koncentrationen och släpper in två rätt billiga mål på tre minuter.