Måndagen den 26 september 2022 - klockan 15:31

Fler parkbänkar efter önskemål


Tn på webben 2022-08-12

Ewa Kardell, SPF, kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S), Bo Toresson,<br />PRO.
Bild:Tyresö Nyheter

Ewa Kardell, SPF, kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S), Bo Toresson,
PRO.Nu sätts det upp ett antal parkbänkar runt om i kommunen på strategiska platser. Önskemålet om fler parkbänkar kommer från pensionärsorganisationerna som också har pekat ut var det saknas möjlighet att sätta sig och pusta på promenaden.
 

Satsningen kommer efter att kommunala pensionärsrådet lämnat in en karta med önskade placeringar är 14 nya parkbänkar på väg upp och ytterligare placeringar utreds.  Tyresö Nyheter mötte upp pensionärsorganisationernas representanter i Kommunala pensionärsrådet, KPR, Ewa Kardell från SPF och Bo Toresson från PRO.
 
Vi går längs Wättinge gårdsväg upp mot Krusboda. Vi har kommit överens om att provsitta en av de nya parkbänkarna som satts upp av kommunen under sommaren. Sammanlagt är det 14 nya parkbänkar som satts upp eller är på väg att sättas upp och ytterligare placeringar utreds.
 
Bo Toresson, PRO, berättar: 
- Vi hade ett möte i KPR där frågan togs upp, och så fick vi tillbaka att vi skulle märka ut på en karta var ni vill ha dem. Ett par månader senare står de ute och det tempot är man ju inte riktigt vad vid när det kommer till kommuner.
 
Både Ewa och Bo är överens om att de har ett gott samarbete med kommunen genom KPR och känner att de blir lyssnade på. De ser det som positivt att den här typen av frågor kan hanteras snabbt.
 
Ewa Kardell:
- Tyresö kommun möter numera verkligen upp och tar tillvara på våra synpunkter. Jag har sett i många andra kommuner där det inte fungerar lika bra och där Tyresö kan vara en förebild. Idéer som digital fixarservice och balansskolan kommer ju från KPR ursprungligen
 
Ordförande i KPR är Anita Mattsson (S) som vi också känner som ordförande i kommunstyrelsen. Hon bekräftar att det är ett ömsesidig bra samarbete i KPR.
 
- Det finns så mycket kompetens i KPR här i Tyresö. Sådan kunskap som man kanske i andra kommuner får betala dyra konsulter för har vi redan här i rådet. Det vore oklokt att inte dra nytta av varandra. Dessutom har vi väldigt roligt också, avslutar Anita Mattsson.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter