Söndagen den 10 december 2023 - klockan 20:17

Fler skolplatser i Trollbäcken


Tn på webben 2022-11-22

Klara Watmani (S)
Bild:Tyresö Nyheter
Klara Watmani (S)

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att utreda hur det kan bli fler skolplatser i Trollbäcken. Antalet barn förväntas öka framöver samtidigt som några av de nuvarande platserna ryms i tillfälliga paviljonger vid Hanvikens skola.

Klara Watmani (S) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Hon säger att hon är glad att kunna gå vidare med en utredning kring skolorna i Trollbäcken. Andelen barn i grundskoleålder väntas öka och då är det viktigt att säkerställa att det finns skolplatser i Tyresö.

- Vi behöver ha en långsiktig planering för våra skolor. Idag har våra skolor få tomma platser, samtidigt som andelen barn i grundskoleåldrar väntas öka. Därför är det viktigt att vi utreder hur vi kan säkerställa att alla Tyresösbarn har en skolplats, säger Watmani (S)

Hanvikens skola i Trollbäcken har idag två tillfälliga paviljonger som har tillfälligt bygglov. Kommunen kommer nu utreda hur skolan ska kunna byggas ut permanent alternativt bygga en ny skola i närområdet.

- Ambitionen är densamma för hela kommunen. Tyresös barn ska ha nära till skolan, vägen dit ska vara trygg och utbildningen ska hålla en god kvalité. Med en långsiktig planering av skolplatserna kan vi exempelvis undvika att andra skolor i området har överbeläggning. Därför är detta beslut efterlängtat och välkommet, avslutar Watmani (S)

 


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter