Måndagen den 27 maj 2019 - klockan 06:10

Fotboll 2.0 - Victoria Isaksson summerar 2018


2018-10-09

Bild:Claus Meyer

Bild:Claus Meyer

Seger i Victorias egen Cup två år av tre möjliga.
Bild:Tyresö FF
Seger i Victorias egen Cup två år av tre möjliga.

2018 har varit ett roligt och lärorikt fotbollsår för oss i damlaget. Eftersom vi var nykomlingar i division 1 förra året så hade vi inte någon specifik målsättning då, men vi var överens om att vi ville vara på den övre halvan av tabellen och helst topp 5, men fokuset låg på att känna på skillnaden mellan division 1 och 2 och kunna utveckla vårt spel.

 Den säsongen slutade vi femma och vi var väl nöjda men jag tror alla kände att vi hade mycket mer att ge. Så inför den här säsongen hade vi lite högre målsättning, att hamna topp tre och vara ett av lagen som spelar bäst fotboll… och det måste jag ändå säga att vi lyckats med.

Trots att det är en omgång kvar så är placeringen redan klar, vi kommer bli trea, oavsett hur det går i sista matchen. Vi har just nu 45 poäng och det skiljer fyra poäng upp till tvåan och precis samma sak ner till fyran. Vi har alltså nått vår målsättning att hamna topp 3 men det är såklart att man vill vinna serien, speciellt när det bara är laget som vinner serien som får kvala upp till elitettan. Men det är som det är, vi är ändå nöjda över en placering och vårt spel i det stora hela. Det kommer alltid finnas saker att förbättra, vårt största problem den här säsongen har väl varit att det varit lite väl mycket enkla misstag och för dåligt markeringsspel på defensiva hörnor och frisparkar, men det är saker vi får förbättra nu inför nästa säsong och kanske kan vi så sikta på att vinna serien.

 På söndag 13.00 spelas sista omgången i serien och vi möter Telge hemma på vallen. Det är såklart lite tråkigt att resultatet i matchen inte kommer ha någon påverkan på tabellen och vår placering, men vi kommer inte vika ner oss för det. Man vill alltid vinna och göra en bra prestation. Det vore tråkigt att förlora sista matchen, vi har ändå spelat ganska bra nu på sensommaren och hösten. Dessutom vore det ju underbart att göra en bra match och ta tre poäng så vi får avsluta på ett bra sätt nu när det sker lite förändringar i laget inför nästa säsong.

Som alla nog vet så kommer vi att få en ny tränare till säsongen 2019. Både Carro (Sjöblom) och Peter (Sjunnesson) kommer alltså tyvärr inte fortsätta som tränare i Tyresö och det är såklart jättetråkigt. Carro tog över tränarrollen i Tyresö för tre år sedan, i samma veva som jag fick ta klivet upp i Damlaget, och under de här åren har hon fått oss att växa och utvecklas oerhört mycket både som lag och individer. Vi är ett helt annat lag nu jämfört med tre år sedan, och med tanke på att hon fortfarande är så ung så är det helt otroligt vad hon lyckats åstadkomma. Så vi är otroligt tacksamma över dem här åren vi haft med Carro som huvudtränare. Nu lämnar hon Tyresö och fortsätter sin roll som spelarutbildare och tränare i F16-landslaget, vi önskar henne all lycka till och vem vet, kanske får vi se henne i Tyresö igen i framtiden. Sen ska vi inte glömma Sjunne som bidragit med många kloka ord och framförallt med ett glatt humör som smittat av sig i laget och inte bara gjort dessa år lärorika utan också väldigt roliga.

 Som jag sagt tidigare, gemenskapen i Tyresö är något unikt, vi är som en stor familj och alla är viktiga. Oavsett om man är på plan, på bänken eller sitter på läktaren så bidrar alla med något som stärker laget och det är en av anledningarna till varför jag tror många trivs så bra i Tyresö. Så med dessa ord vill jag tacka Caroline Sjöblom och Peter Sjunnesson för deras tid i damlaget och allt ni gjort för oss, det har varit en otrolig resa.  

Nu till nyheterna som många pratat om senaste dagarna, vem som tar över rollen som tränare… Vid det här laget har nog de flesta redan hört talas om det men det är alltså Victoria Sandell, tidigare Svensson, som skrivit på för tränarrollen i Tyresö FF.

Jag tar nästan för givet att alla vet vem detta är men om det nu mot förmodan skulle vara någon som inte gör det så är det en av Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare genom tiderna. Hon spelade i landslaget mellan 1996 och 2009 och hann under den tiden spela 166 landskamper och göra 68 mål för Sverige. Hon har varit med och spelat EM fyra gånger, VM och OS tre gånger, och vunnit SM guld hela fyra gånger. Dessutom har hon vunnit Diamantbollen två gånger, med andra ord har hon en hel del meriter. Det här är såklart ett väldigt roligt besked och det ska bli spännande att se vart det här kommer ta vägen, men en sak som är säkert är att vi kommer ha en tränare med mycket kunskap och erfarenhet som vi förhoppningsvis kan ta lärdom av. Jag ser väldigt mycket fram emot nästa säsong, det ska bli roligt och spännande att se hur vi kan utveckla vårt spel med hjälp av Victoria Sandell.

Nu är det bara två matcher kvar det här året. På torsdag spelar vi final i Victoria Cup borta mot Brommapojkarna. Sen är det som sagt säsongens sista match 13.00 hemma på Tyresövallen och det vore roligt om så många som möjligt kunde ta sig ner och stötta oss och även stanna kvar en liten stund efter matchen, då vi kommer tacka av Carro och Sjunne för allt dom gjort för oss de här tre åren.

 Victoria Isaksson

Victoria Isaksson är 18 år och central mittfältare i Tyresö FF. Hon har vid flera tillfällen blivit kallad Victoria Svensson. Det är inte för att vi är slarviga utan för att vi anser att hon är så bra. Detta kommer av förklarliga skäl inte upprepas under 2019. Då kommer vi kalla henne Victoria Sandell.

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter