Onsdagen den 12 augusti 2020 - klockan 23:19

Full pott för Tyresölagen


Niklas Wennergren 2019-08-25

Tyresös fronlinje, Frida Thörnqvist och Maria Poli, gjorde tre mål mot Södersnäckorna.
Bild:Claus Meyer
Tyresös fronlinje, Frida Thörnqvist och Maria Poli, gjorde tre mål mot Södersnäckorna.

Bollmora IKF krossade topplaget Tre Laxar med 6-2
Bild:Sammy Bueno
Bollmora IKF krossade topplaget Tre Laxar med 6-2

Lördagens fotboll bjöd på inte mindre än tre rejäla målfester i idrottskommunen Tyresö och har vi tur så fortsätter den trenden under söndagen då Tyresö FF´s herrar spelar.

Efter en snöplig 3-2 förlust mot Södersnäckorna i våras, så gjorde Tyresö FF processen kort med de mer erfarna damerna från Söders höjder. Ska man vara krass så pågick matchen i 18 minuter, för så lång tid tog det för, i tur och ordning Lina Malmborg, Frida Thörnqvist och Ida Bengtsson att sätta 3-0 på gästerna. Visst reducerade Snäckorna i den 22:a minuten, men innan halvleken var över hade både Maria Poli och Ida Ahlström ökat på TFF´s ledning och gjorde den andra halvleken till en transportsträcka. Poli fastställde slutresultatet till 6-1 med en halvtimme kvar att spela. Resultatet ger Tyresödamerna ett utökat försprång på fjädeplacerade Örebro Söder som helt oväntat förlorade med 4-0 på Gotland mot jumbon P18.

Hanvikens match mot Eskilstuna City var ännu mer målrik än den på Tyresövallen. Robin Söderstedt gav tidigt HSK ledningen på en väl slagen frispark, men City kvitterade den ledningen redan tio minuter senare. Elvir Spahovic såg ändå till att HSK kunde gå ut till halvlekspaus med en ledning. 

Philip Thompson spädde på Vikens ledning knappt tio minuter in på den andra halvleken, men Robin Norling såg till att hålla City kvar i matchen med ytterligare en reducering i 67:e matchminuten, men detta sporrade HSK att göra ytterligare ett ryck. Thompson slog till igen i 73:e minuten och fyra minuter senare så nickace Lamin Sanneh in 5-2. 

Nyinsatte Antonius Bobel Acar avslutade tillställningen med att snygga till siffrorna med två mål, det sista i 95:e minuten, men Hanvikens seger var aldrig hotad. HSK kliver i och med segern upp till tredje plats, endast tre poäng efter serieledande Trosa/Vagnhärad.

I Division 6E gav Bollmora IKF hårdsatsande FC Tre Laxar ett högst ogästvänligt mottagande. Redan efter tio minuter hade Sammy Bueno satt två mål och Eric Puello ett. Man kan med andra ord säga att gästerna fick sina fiskar varma. Innan halvtidsvilan hade även Puello gjort sitt andra mål och Christian Zapata sitt första. Den andra halvleken blev även här en transportsträcka, där Hemen Muhammed gjorde Bollmoras sjätte och Tre Laxar fick chans att putsa resultatet till 6-2.

I samma serie så hade Tyresö United gjort den långa resan till Sorunda, som överraskande slog serieledande Örby IS i den förra omgången. United höll dock huvudet kallt och vann med 2-0 och ser nu allt mer ut som en riktig utmanare till seriesegern. Man fick ju dessutom fin hjälp av Bollmora med att gå om Tre Laxar.

Tyresö FF´s herrar kan idag (söndag) göra helgen historisk, förutsatt att de besegrar Södertälje FK och fullborda fullpoängaren för Tyresö Kommun. Hanvikens damer är spellediga denna helg men vi får räkna deras 3-2 seger mot Skogås/Trångsund till denna omgång och passa på att gratulera HSK-tjejerna till serieledningen.

Niklas Wennergren


 


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter