Måndagen den 26 september 2022 - klockan 15:33

Höstsäsongen startar i beckmörker


Niklas Wennergren 2022-08-07


De som hade sett fram emot en mysig fotbollseftermiddag i sommarsolen denna lördag,fick vända hem gravt besvikna när herrarnas Division 3 Södra sparkade igång.

Hanvikens SK startade mot bottenlaget Segeltorp. En match som var över efter 30 spelade minuter för då hade Torpet redan gjort 4-0 på HSK. Hade det som i boxningen funnits teknisk knock out,hade domaren blåst av innan paus.

Viken snyggade till siffrorna och förlorade slutligen med 3-6 och Nico Cordero får vi bokföra för två mål i alla fall.

Tyresö FF kom till spel, stärkta efter att ha slagit ut Division 2 laget Arameisk Syrianska i semifinalen i Stockholm Cup. Laget ligger dock på kvalplats och man har haft svårt under våren att plocka hem poängen. Framför allt förlorar man ofta. Sju gånger har man helt kammat noll och det var precis vad man gjorde mot FOC Farsta också. 

Matchen var jämn men det var omständeligt, det var för snällt och det var svårt att komma till avslut. Fem minuter och två anfall räckte för Focken att sänka TFF. Vid båda tillfällena var det Ivo Öjhage som satte bollen i nät. Här kanske vi har lagets Akilleshäl? Vid båda målen agerade försvaret väldigt tafatt och jag tror man behöver en ledare där bak som ser till att man agerar mer resolut. 

Förlust och fortfarande kvar på kvalplats var knappast något som Tyresöspelarna hade tänkt sig när de lämnade Vallen på lördagseftermiddagen, men det är bara att bita ihop och komma igen.

Nästa match blir en riktig nagelbitare för TFF, då man möter Boo FF borta. Hanviken möter, som så många gånger förr den här säsongen samma lag som TFF spelade mot omgången innan. Med andra ord FOC Farsta.

Niklas Wennergren

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter