Tisdagen den 19 mars 2024 - klockan 07:00

Hammarstedt sänkte Bollmora

Niklas Wennergren 2019-05-20

Efter att ha inlett säsongen lite trevande och faktiskt inte utan att göra ett enda mål så lossnade det ordentligt för Daniel Hammarstedt. Hammarstedt sköt ett hattrick, och det på sexton minuter i den första halvleken.

Redan i den andra matchminuten så slog Hammarstedt till och gav Tyresö United ledningen, men inledningen var bland det hetsigaste som upplevts på Tyresövallen de senaste åren och först kvitterade Tekosin Akman i den sjätte minuten. Tre minuter senare så gav Simon Wiedesjö Bollmora ledningen och därefter så rullade alltså Hammarstedt in ytterligare två mål för att ge United en knapp ledning.

Det var en mycket jämn först halvlek som avslutades med att Christoffer Bocelli spelade ut bollen på högerkanten. Ett hårt inspel efter marken styrde sedan Robin Wellman Puekker in 4-2.

Den andra halvleken var inte på något sätt lika dramatisk som den första. United kontrollerade spelet på ett ganska behärskat sätt och det mest dramatiska som hände under den andra halvleken var väl när några ur publiken körde in en drönare över plan och domaren beslöt att bryta matchen tills den var ur vägen. Ska vi vara ärliga så var nog United närmare 5-2 än Bollmora var ett reduceringsmål och segern var helt rättvis. Tyresö avancerade till fjärde plats och är nu endast två poäng efter Tre Laxar som ligger trea i serien.

För Bollmora gäller det i första hand att åka hem och fundera ut en plan på hur man ska få lite större stabilitet. Laget blandar och ger lite väl mycket och om man såg till att förvandla några av bottennappen till oavgjort så skulle man snart vara ett topplag.

Lite tråkigt känns det att det inte fanns ens en kopp kaffe att köpa i pausen, det var ju avsevärt mycket mer folk än vad det brukar vara på fotbollen i Tyresö. Kanske hade det gett lite mer stämning om man även haft matchklockan igång?