Med bara två poängs differens ledde Värtans IK Division 4 Mellersta inför seriefinalen mot Hanviken. Vårens möte vann HSK knappt och förväntningarna var säkerligen högt ställda både bland publik och spelare.

Då kändes det riktigt snopet att David Gustafsson, redan efter 35 sekunder gjorde 1-0 för gästerna. Hanviken försökte att ta tag i matchen men Värtans skicklighet gav dem ett rejält övertag på mittfältet, medan HSK tvingades att spela längre bollar på Jonathan Avernäs och Joakim Kuppari som startade på topp. Något som inte gav något nämnvärt resultat i den första halvleken.

Ganska tidigt i matchen fick hemmalaget också rumstera om i laget då Max Embring blev skadad. Kanske störde det matchplanen något, men i ärlighetens namn så var Värtan ett nummer för stort för HSK.

Joakim Kuppari hade en fin möjlighet när Mathias Ahlnander i Värtamålet var lite väl långt ute, men hans petning förbi blev lite för lång och chansen rann ut i sanden.

En farlig nick över ribban, från lagkaptenen David Quist efter hörna, var i princip vad hemmalaget mäktade med i anfallsväg.

Den förväntansfulla hemmapubliken hoppades naturligtvis på en rejäl anstormning mot Värtans mål, när den andra halvleken startade. Yasir Daud hade ett avslut som gick rakt på målvakten en kvart in på halvleken, men i anfallet efter så utökade Värtan till 2-0. En helt bortglömd, Tobias Wanke nåddes av ett fint inlägg från Philip Andersson och satte helt omarkerad Värtans andra mål.

I och med målet så kunde Värtan luta sig bakåt och låta Hanviken ta över lite mer, medan man ägnade sig åt vassa kontringar.

Hanviken skapade en hel del chanser de sista 20 minuterna. Bland annat så spelade Mattias Östberg fram Nico Cordero, men hans skott satt rakt på målvakten.

Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid så spikade Fabian Wahlberg slutresultatet till 3-0 genom att stopp upp bollen i nättaket bakom Oscar Mellanmyr i HSK-målet.

–  Vi får en olycklig start och ser lite tafatta ut i inledningen, sedan tycker jag vi skärper upp och skapar ungefär lika mycket som dem gör i den första halvleken. Vi tappade lite hot när Max (Embring) försvann. Han är viktig för oss, säger tränaren Jonas Holtbäck-Gustavsson efter matchen.

De hade ett stort övertag på mittfältet och ni fick slå mestadels långbollar…

–  Jag kan delvis hålla med om det, men de var framför allt starkare än oss och bättre på fasta situationer. Däremot så upplever jag inte att det är därför som vi spelar längre bollar, möjligen att de har en tidigare press.

–  Det går aldrig att snacka bort 3-0 i baken så det är bara att gratulera Värtan, avslutar han storsint.