Torsdagen den 25 april 2019 - klockan 11:47

Hanvikens damer håller formen


Niklas Wennergren 2018-09-04

Bild:Niklas Wennergren

Efter en vår som började lysande så avslutade laget med att ta en poäng på de sista tre matcherna och läget såg riktigt risigt ut.

En flygande höststart har givit tio poäng på de fyra inledande matcherna och nu har man helt plötsligt häng på en topplacering om man ser till att konservera formen.

Vad är det som har hänt egentligen?

- Vi hade ett riktigt bra träningsläger inför serien där vi kunde finslipa på detaljer i vårt spel. Redan då kändes det som att laget utvecklats rent tekniskt, säger tränaren Henrik Rådberg till TN.


- Vi är många på träningarna, med en bra organisation kring spelarna. Vi har fått in riktigt bra spelare med en tävlingsinstinkt utöver det vanliga, vilket triggat hela truppen o gett energi, bland annat  Iris Ekstrand.  Juniorleden i klubben har stöttat oss stort och täckt de luckor vi haft. med exempelvis Evelina Gustafsson och gjort det fantastiskt bra dessutom.

- Tror vi landat lite i hur vi ska spela och nu kan fokusera mer på att utföra det så bra som möjligt. Försvaret är stabilt och lugnt i sitt agerande. Mittfältet krigar hårt defensivt, hittar bra och varierande uppspel offensivt. Forwards rörelse är mer synkroniserat och automatiserat.

Lördagens match mot Aspudden/Tellus beredde inte något större problem för HSK-damerna. Evighetsmaskinen Nicole Tabari öppnade målskyttet efter 30 minuter medan Iris Ekström ökade på till 2-0 innan paus. 

Det dröjde visserligen till de sista tio minuterna innan de sista två målen satt bakom Johanna Sjöberg i Aspuddenkassen.

- Förutom senaste matchen har energin hos tjejerna på plan varit fantastisk, kombinerat med det passningsspel och rörelsemönster som känns mer moget. Det ger laget ett lugn och stabilitet som låter oss ha mer tålamod i våra uppspel.

- Vi vill ju tro att detta är vår riktiga nivå, att vi haft oflyt/gått för hårt för vinst i de matcher vi tappat poäng främst på våren. Verkar inte gått obemärkt förbi då spelare utifrån börjar höra av sig om provträning, vilket såklart är positivt.

- Positiv känsla och spiral just nu, men allt detta kan ju ändras om vi inte får resultaten med oss. avslutar Rådberg.

Niklas WennergrenSkriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter