Onsdagen den 12 augusti 2020 - klockan 23:08

Hattrick i Hattrick på åtta dagar

 


Niklas Wennergren 2019-09-11

Stark och otroligt snabb. Här mot Örebro.
Bild:Claus Meyer
Stark och otroligt snabb. Här mot Örebro.

Konsten att växla upp kan Thörnqvist utan tvekan.
Bild:Claus Meyer
Konsten att växla upp kan Thörnqvist utan tvekan.

Tyresös damlag går fram som en slåttermaskin i Division 1 södra Svealand den här hösten och någon som verkligen har hittat målformen i höst är Frida Thörnqvist. Hon leder skytteligan i serien tillsammans med Älvsjös Malin Nyberg, men då har Thörnqvist spelat fyra matcher mindre.

Nu har hon dessutom lyckats med den unika bedriften att sänka tre hattrick på åtta dagar. Det hela startade mot Enskede IK där hon gjorde tre av fyra mål i en match som TFF vann med 4-2. I onsdags var det dags för semifinal i Victoria Cup mot Mälarhöjdens IK och även där så tryckte den kraftfulla forwarden in tre mål.

I lördags så fullbordade hon sitt hattrick i hattrick sedan hon skjutit Tyresö till pausledning med 3-0 på 38:a minuter. Tyresö vann matchen med 4-2 till slut.

-          Hon är i en fantastisk form och har ett sådant självförtroende just nu. Det är nästan så att hon inte går att stoppa, säger tränaren Victoria Sandell till TN.

-          Det vi har jobbat med är att hon hela tiden ska ta sig till ”nästa aktion.” Att så fort hon släpper bollen ska ta sig till en ny spelbar position, fortsätter Sandell, som naturligtvis enbart har gott att säga om sin adept.

Efter att ha vunnit skytteligan i stor stil när TFF tog steget upp till Ettan för tre år sedan har hon vandrat mellan yttermittfält och forwardsrollen, men i år så har hon enbart spelat topp tillsammans med Maria Poli. Ett samarbete som bara går bättre och bättre för varje match.

-          Ja det är ju inte utan att man tänker på vad som kunde ha hänt om hon inte varit skadad i våras. Det är i de matcherna när hon varit borta som vi har förlorat poäng, avslutar Sandell.

Huruvida hon själv gjort tre hattrick på tre matcher kan Sandell inte riktigt komma ihåg, och det kan man förstå om man gjort 259 mål i Allsvenskan.

Nu håller vi tummarna för att målformen ska hålla i sig fram till matchen mot AIK den 18:e september.

Niklas Wennergren


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter