Tisdagen den 21 januari 2020 - klockan 09:25

Hjälte i snökaoset


2016-11-10

Bild:Robert Rindå - Snöhjälte

Igår lamslogs trafiken i stora delar av Tyresö och Stockholm på grund av snöoväder. Robert Rindå från Tyresö, var en av de som ryckte ut och hjälpte nödställda Tyresöbor hem till värmen.

Det kraftiga snöfallet under onsdagen gjorde att många Tyresöbor inte kunde ta sig hem från sina arbeten. I väntan på trafikinformation, var många strandsatta vid Gullmarsplan och andra ändhållplatser vid tunnelbanan. Robert Rindå fick på eftermiddagen ett samtal från sin sambo som inte heller hon kunde ta sig hem. 

-  Jag förstod rätt snart från det jag såg, men även läste på Facebook att många, utöver min sambo, var strandsatta. Jag var ledig och hade tid och kan småvägar väldigt bra, så det var en självklarhet att jag skulle hjälpa till.

Mellan 16.00 och strax innan 01 natten till torsdag körde sedan Robert skytteltrafik mellan Gullmarsplan och Tyresö och hjälpte människor att ta sig hem. Han krävde inget betalt, men fick en slant från några medpassagerare och många fina lovord:

-  Det var många som uttryckte sin tacksamhet och sa att det borde finnas fler som mig och att jag var en ängel. Det värmer att höra. Jag har hjälpt några även nu på morgonen och räknar med att köra även ikväll. Jag hoppas att någon nästa gång jag behöver hjälp, hjälper mig, avslutar Robert. 


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter