Tisdagen den 19 mars 2024 - klockan 12:39

HSK upp i topp!

Niklas Wennergren 2019-05-12

Det blev en rik poängskörd för Tyresölagen även denna helg och vi börjar nu skönja hur starka de olika lagen egentligen är.

Division B Damer

Fredagskvällens nästgårdsderby mellan Hanvikens SK och Vendelsö IK i damernas Division 4B blev en mycket snäv kamp mellan två lag som naturligtvis kommer att tillhöra toppen till det bittra slutet. HSK fick god hjälp av Vendelsö när hemmalaget gjorde självmål redan i den tredje matchminuten och drygt tio minuter senare slog Madeleine Almlöf till och såg till att utöka ledningen till 2-0. Vendelsö reducerade med tjugo minuter kvar men HSK kunde hålla dem stången till slutsignalen ljöd.

I och med segern så toppar HSK tabellen som enda obesegrade lag i serien.

Division 3 Södra Svealand

Även Hanvikens herrar kan titulera sig serieledare efter en fullständig kross av topptippade Västerhaninge. Lamin Sanneh såg till att HSK hade med sig en 1-0 ledning in i pausen och efter pausen så såg han till att fullborda sitt hattrick. Hanvikens fjärde mål gjordes av Nico Cordero.

Nykomlingens imponerande femton mål på de inledande fem omgångarna vittnar om att den välkända Snuffe-effekten även funkar på Division 3 nivå.

Division 6E

Bollmora IKF tog sin andra seger i Division 6 när man, vände 1-3 hemma mot Bagis Ultras.Daniel Retamal gav Bollmora ledningen på straff men efter det tog Bagis över totalt och gick ifrån till 3-1. Tommy Buenos 2-3 satte dock nerverna i gungning och det dröjde inte förrän Sebastian Bustamante kvitterade till 3-3 i den 83:e minuten. Den upphämtningen var inte Bollmora nöjda med och i den 89:e minuten knorrade Samir Oulad in en frispark bakom Daniel Sanberg i Bagis mål.

Även Tyresö United gjorde en heroisk vändning men nådde inte riktigt ända fram, borta mot Nynäshamn. Nicklas Kembel gav United ledningen efter 20 minuter men sedan så klev Joakim Granström in i matchen och smällde in ett hattrick för hemmalaget och det såg länge ut som om United skulle få åka hem tomhänta. Kembel var dock på målhumör och reducerade till 3-2 i den 65:e minuten. Allan Svensson blev Uniteds räddare i nöden när han kvitterade med femton minuter kvar på matchuret.

Division 1 Södra Svealand

Tyresö FF´s damer hade en jobbig söndagskväll på Kanalplan på söndagen. Laget inledde med ett självmål redan efter nio minuter en ledning som Södersnäckorna utökade när knappt 20 minuter var spelade. Ida Garamvögyi spädde på Snäckornas ledning ytterligare med 20 minuter kvar av matchen, men sedan kom Tyresö in i matchen. Sofie Thörnqvist reducerade i den 76:e minuten och Maria Poli satte 2-3 med sex minuter kvar att spela, men närmare än så kom inte TFF, och halkre allt längre ner i serietabellen.