Onsdagen den 10 augusti 2022 - klockan 21:30

Igår Zlatan.Idag Frida Thörnqvist.


Niklas Wennergren 2019-11-28

Frida Thörnqvist gör 1-0 mot AIK i Svenska Cupen
Bild:Claus Meyer
Frida Thörnqvist gör 1-0 mot AIK i Svenska Cupen

Sett till de profilvärvingar som Hammarby gjort de senaste dagarna så måste det vara lätt att vara Bajare i dessa dagar. Som rubriken alltså antyder så har Tyresös skyttedrottning Frida Thörnqvist valt att lämna TFF för att fortsätta sin karriär i Hammarby IF.

På samma sätt som pappa Peter gjorde 1992, har Frida Thörnvist valt att ta steget upp till Elitettan för att ta ytterligare ett steg i sin karriär. Att Frida, varit under storklubbarnas lupp under de senaste åren kommer ju inte direkt som en överraskning. Hon har trots att hon endast är 19 år, gjort 100 seniormatcher och på dessa har hon stänkt in, osannolika 85 mål. 

-Vi har följt Fridas utveckling i ett par år nu och känner att hon är redo att ta nästa steg. Vi tror hon kan bidra med egenskaper vi tidigare saknat och hoppas såklart att den fina målfabrikationen fortsätter i den grönvita tröjan, säger Hammarbys sportchef Johan Lager till klubbens hemsida.

TFF slutade på tredjeplats i Division 1 i år och hade naturligtvis sett att deras guldklimp stannat i klubben men man har en bred ungdomsverksamhet där det finns många duktiga spelare som kan fylla hålet efter Thörnqvist.

- Vi som klubb är stolta att vi kan få fram egna produkter som elitklubbarna är intresserade av. Valet föll till slut på Hammarby för Frida. Detta är självklart ett stort tapp för oss, men vi har förstått att detta skulle kunna hända och har sen en tid tillbaka börjat jobba på att hitta en ersättare för Frida. Självklart är vi glada för Fridas skull och tror att hennes spetskvalitéer komma passa bra in i Hammarby. Vi önskar Frida stort lycka till, säger Tyresötränaren Victoria Sandell till klubbens hemsida.

Vi på TN hoppas att det nya Bajen med Frida och Zlatan i spetsen blir något att räkna med nästa säsong och att vi snart får se Frida i Damallsvenskan.

Niklas Wennergren

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter