Josefine \
Josefine "Lee" Lindberg firar Stenmarkstyle.Troligen sponsrad av ett benskyddsmärke.

Många i publiken hade bara ögon för Tyresö FF

Frida Thörnqvist forcerar in 4-0 på inlägg från Josefine Lindberg.

Sommardagar på Tyresövallen, den arena som i folkmun kallas Bollmoravallen och som till stor del ska ge plats för en ny fin ishall och bostäder, är numera en heldags föreställning. Som vanligt startade Tyresö FF´s damlag showen redan vid halv två.

Motståndet för dagen stod Hässelby SK för, ett Hässelby som haft det tufft i inledningen av serien och det blev på intet sätt bättre under dagen. Det skiljde endast ett par placeringar före matchen men på planen var det lika långt som mellan Arjeplog och Murmansk.

Hässelby valde en defensiv approach på matchen och spelade avvaktande, och hoppades på en kontring för att ställa till det för hemmalaget. HSK fick två chanser i inledningen då TFF "kladdade" lite för mycket i backlinjen men båda skotten missade målställningen.

Hemmapubliken, som vant sig vid att Tyresö givit bort tidiga mål till motståndarna, kunde andas ut för i 25:e minuten gick Frida Thörnqvist loss på vänsterkanten och spelade in bollen till radarsystern Victoria Isaksson som dunkade på ett hårt skott som Caroline Stenström inte klarade av att hålla. Sofie Thörnqvist var snabbt framme, som en utsvulten gårdsduva, och slog in returen.

Tyresö har formerat om laget en hel del de senaste omgångarna. Tränaren Caroline Sjöblom har flyttat ut Medelaine Edlund på kanten och låtit Sofie Thörnqvist spela topp. Dessutom så har hon plockat in Kim Hedlund af Schmidt från juniorlaget för att styra upp mittfältet. Schmidt är 15 år och ungefär en tvärhand hög, men jag har en känsla av att det måste vara en av de jobbigaste spelarna att möta. På gränsen till hänsynslös i närkampsspelet och med god seluppfattning och total brist för respekt för sina motståndare. Bredvid den kloka playmakern Victoria Isaksson så bildar de ett centralt mittfält som både stoppar upp defensivt och fördelar bollarna till anfallet.

Tyresö har spelat bra tidigare men inte riktigt fått utdelning, men idag så stämde allt. Som att ha suttit vid en enarmad bandit i tre veckor och inte vunnit mer än kaffepengar och äntligen få in jackpotten. Som vanligt så röjde Josefine Lindberg som Röjjar Rolf på högerkanten och Frida Thörnqvist opererade på samma sätt på vänsterkanten. Då är det svårt att försvara sig.

Den rättmätiga utdelningen kom också med jämna mellanrum, men man fick vänta till tre minuter innan halvtidsvilan innan 2-0 kom. Edlund gick loss på högerkanten och sköt ett hårt pressat skott otagbart i Stenströms bortre hörn.

Tyresö gjorde ett byte i halvlek och plockade av skadade Sofie Thörnqvist och ersatte henne med den avige dribblern Ida Ahlbom.

Edlund startade lika starkt som hon avslutade första och med halvleken var bara sex minuter gammal innan hon slog ett stenhårt inspel som Daniela Broström slog in i eget mål.

Tio minuter senare så skickade Lindberg in ytterligare en artilleripjäs i Hässelbys straffområde och Frida Thörnqvist slog enkelt in 4-0.

Hässelby stack emellan med en snygg reducering när Maya Wessman sköt ett skott från 25 meter, som hamnade i den nybakade studenten, Jennifer Bakais nättak. Frida Thilén avslutade målfyrverkeriet med att skalla in en hörna i bästa Terry Yorathstil då det återstod en kvart av matchen.

En ny trevlig bekantskap för publiken var Ida Bengtsson, även hon en egen produkt som kom in och storspelade i andra halvlek. Man börjar undra hur många "såna där" som Tyresö FF egentligen har.

Det var otroligt bra spel från er sida idag.
Ja vi spelade tålmodigt. Rullade runt från kant till kant och vi sa rdan innan att vi måste utnyttja deras trebacklinje för det blir hål på kanterna och det är så vi gör nästan alla målen. Jag är omåttligt nöjd med andra halvlek. Första halvleken var onödigt spänt men vi hade som taktik att vi skulle lyfta lite långre bollar från försvaret så att vi sinte skulle tappa in något bakåt i början. Vi har satt lagkompisen i en dålig situation för att vi själva har varit stressade, men nu har vi fått tillbaka tryggheten.

Det kund ha blivit ganska många fler mål.

- Det hade kunnat runnit iväg ganska mycket. Hässelby var trötta och man ser ju hur de står framåtlutade och håller sig på knäna. Ett tydligt tecken på att de är helt slut.

Tre matcher kvar Telge, BP och Nyköping. Där tar ni sex poäng minst?

- Ja det strävar vi efter. BP är ju serieledare så det blir en riktigt tuff match. Telge har ett ålderstiget lag men med många gamla stortspelare (Nazanin Vaseghpanah, Daniella Chamoun) i laget. Det finns en hel del rutin men de är inte tränade för att hålla 90 minuter. Nyköping vet vi ju att de har ätit sig in i tabellen och tagit fler och fler poäng.

Om ni gör det ser det ganska lugnt ut inför hösten.

- Det är aldrig lugnt, men vi kan fokusera lite på att göra den generationsväxling som vi håller på med. Plocka in de här unga spelarna istället för att hela tiden jobba med resultat.