Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 15:13

Hilda "Hänget" Henriksson

Hilda \

Hilda \

Frida Höglund

Gårdagens match mellan Tyresö och Eskilstuna Guif slutade i förlust. Guif började matchen starkast och drog i väg med några bollars ledning, som Tyresö sedan tog i kapp efter att ha fått ordning på sitt försvars- och målvaktsspel. Vid halvtidsvilan var det helt jämt, och 13-13.

Andra halvlek präglades av att Tyresö kom till många fina lägen men där avsluten antingen stoppades av ramträffar eller Guifs målvakt, som vid matchens slut hade över femtio i räddningsprocent. Matchen var jämn hela vägen, men slutade till slut 22-24 till Guifs fördel.

Bästa målskyttar i matchen blev Tuva Nilsson med nio mål för sörmlänningarna och Daniela Lidsheim-Marjasin som sattesju för Tyresö. Laget ligger för nuvarande på en fjärdeplats i tabellen när tre omgångar återstår.

Herrlaget riskerar kvalspel

Tyresö kom till matchen med ett desarmerat lag där många spelare saknades på grund av sjukdom och skador. Kanske var det därför man valde att inleda matchen med ett högt försvarsspel, som inledningsvis överraskade Torslanda, men som de senare relativt enkelt kunde spela sig förbi.

I andra halvlek fick Tyresö dock bättre träff i sitt försvar- och målvaktsspel, vilket bäddade för en jämn avslutning. Tyresö fick en chans att kvittera i matchens sista anfall, men lyckades inte sätta bollen i mål. Matchen slutade 25-26 till Torslanda.

Alexander Holm och Lukas Rylander satte sju mål vardera för hemmalaget

Med fyra omgångar kvar ligger nu Tyresö på elfte plats i tabellen och riskerar kvalspel för att hålla sig kvar i Allsvenskan.