På Bollmoravallen så tog Tyresö FF, planenligt tre nya poäng i Östra Svealandstvåan när Stuvsta var på besök, på lördagseftermiddagen. Tre poäng som satt betydligt hårdare inne än vad man på förhand hade tänkt sig.

Serieledande Tyresö var stora förhandsfavoriter inför matchen då man radat upp fyra storsegrar på raken, men dagens tillställning blev allt annat än enkel. Redan efter åtta minuter hade de synnerligen oartiga gästerna, den dåliga smaken att ta ledningen genom Malin Sundin. Något som fick TFF att vakna till ordentligt. Frida Thörnqvist såg till att knappa in på storasyster Sofie i skytteligan med sin kvittering i 13:e minuten. Kort därefter så gav Rebecca Nyberg hemmalaget ledningen och när Jessica Palmborg gjorde 3-1 strax före paus så trodde nog de flesta i publiken att siffrorna skulle dra iväg på vanligt TFF manér.

Så blev nu inte fallet. Stuvsta som visserligen huserar i de lägre regionerna av serien visade sig vara mer svårspelade än vad som var väntat. “Vi får inte igång vårt spel alls och det var inte en speciellt bra match från vår sida.” Säger Caroline Sjöblom, tränare i Tyresö FF. “Stuvsta är ett tungt och fysiskt lag och det passade oss inte så bra idag. De spelade mycket djupledsbollar vilket får oss att bli långa, och när de gick över till fem mittfältare så fick vi problem. Vi skulle ha avgjort den här matchen på alla chanser vi hade i första halvlek. Då hade det inte varit några problem.” Fortsätter Sjöblom.

Stuvsta reducerade med tjugo minuter kvar att spela men TFF kunde ändå hålla undan tills slutsignalen ljöd från domarens pipa.

“Tre poäng är mycket viktigare än att vi spelade bra. Det är ju trots allt en serie vi spelar. Man får inga stilpoäng. Dessutom så spelade Snäckorna och Triangeln oavgjort idag, vilket gör att vi drar ifrån i toppen.” Påpekar Sjöblom vaket. Ett ytterligare resultat som gick Tyresödamernas väg var att Hällbybrunn oväntat plockade en pinne av Bajen DFF i onsdags. Man har nu två poäng upp på Södersnäckorna (som vanligtvis väljer bort att gå upp en serie) och en match mindre spelad och sex poäng ner till Triangeln.

Nästa söndag så spelar TFF bort mot Södersnäckorna på Kärrtorps IP, en riktig rysare där väldigt mycket står på spel. Ett bra resultat där så blir säsongsavslutningen mot IK Triangeln hemma på Bollmoravallen.