Tisdagen den 23 oktober 2018 - klockan 22:02

Rekordmånga besökare på Tyresöfestivalen!

Panetoz fick igång publiken

Det årligt återkommande evenemanget Tyresöfestivalen är ett uppskattat arrangemang bland både gamla och unga. Årets festival lockade rekordmånga besökare...

Läs mer


Graffitibombning på Wättinge gårdsväg.

De som ofta promenerar längs Wättninge gårdsväg har säkerligen sett den vackra graffitin som bryder lyktstolparna från fotbollsplanen och in i bostadsmorådet vid Stallvägen.

Läs mer


När vi en ny GW vid vår barm

Så kanske Karl-Bertil Johnssons pappa ha sagt om hans son fortfarande jobbade på posten och stal boken Ögonvittnet av Tyresöförfattaren Anna Bågstam? Personligen är jag ganska övertygad om att Tyko nog tagit en glögg till och glömt det hela. Något som större delen av den läsande/lyssnande populationen av Sverige inte gjort. Ögonvittnet är Topp 5 då det gäller nedladdning och redan såld till fem olika länder.

Läs mer

Artiststark välgörenhetsgala i Tyresö

Tyresöbon Linda Bengtzing medverkar naturligvis.

Under 16 år drev Slim Lidén Tyresö Team Smart som arbetade drogförebyggande för barn och ungdomar i kommunen, och han blev utsedd till "Årets förebyggare" 2013 via sin modell Kontraktsmetoden.

Läs mer

Dyrare att hyra lokaler i Tyresö

Karin Ljung (S), dåvarande gruppledare i kultur- och fritidsnämnden Foto: Tyresö nyheter

På grund av Tyresö kommuns sviktande ekonomi så kommer kultur- och fritidsnämnden få en kraftigt reducerad budget för 2018. Nedskärningarna på omkring åtta miljoner kronor riskerar att skapa ett tufft läge för Tyresös föreningsliv, men även privatpersoner drabbas.

Läs mer

Större möjligheter för spontanidrott på Trollbäckens IP?

Flickor 04 försöker spela fotboll i mörkret på Trollbäckens IP

Ett av Hanvikens tjejlag har startat ett initiativ för att kunna utöka...

Läs mer


Man bär på alla sina åldrar

Hon har alltid skrivit. Hon säger att det är hennes sätt att förstå världen bättre. I år är författaren, kulturstipendiaten och Tyresöbon Helena Dahlgren aktuell med inte mindre än tre olika bokprojekt.

Läs mer


Blir det något Kulturcentrum?

Nu får de ledande kommunpolitikerna chansen att ge besked om kultur- och föreningslivets framtid i Tyresö kommun. Vid årets ”Kultur i höstmörkret” arrangerar Föreningen Kulturcentrum Kvarnhjulet en politikerutfrågning om sitt förslag till ett nytt kulturhus.

 

Läs mer
Karin Ljung (S), gruppledare i kultur- och fritidsnämnden.

Betydande nedskärningar inom kultur och fritid

Den moderatledda Alliansen har nu presenterat budgeten för 2018 och på kommunfullmäktige den sjunde september, så klubbades den. Budgeten är i stora drag präglad av nedskärningar inom kommunens verksamheter.

Läs mer
Helena Dahlgren är exalterad över sitt första provexemplar av sin debutroman.

Tyresöförfattare släpper nya böcker

De bor på cirka fyra kilometers avstånd, är ungerfär i samma ålder och släpper varsin bok i mitten på augusti. Tyresöborna Helena Dahlgren och Anna Bå...

Läs mer


Rakt in i medeltiden.

En man vaktar bron. Klädd i grön vadmal och stoppar han alla som försöker kliva över utan att betala tull. Jag vill dra mitt svärd om jag nu hade något. Kanske samla ihop några personer och storma bron.

Läs mer
TT Grace, fr. vänster: Pontus Rönn (trummor), Martin Wallberg (Piano, sång), Max Wallberg (Bas, sång), André Fransson (gitarr, sång) och Dennis Quintero (leadsång, gitarr)

Tyresöbandet TT Grace släpper ny skiva

I slutet av februari kom singeln Ding Dong Love Song och i maj släpps tredje fullängdaren i TT Graces repertoar.

Med sin poppiga Doo Wop med influenser från The Beach Boys och The...

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer
Ann Sandin-Lindgren är redaktör och allmän chef på Tyresöradion

Tyresöradion bara växer och växer

De senaste åren har man märkt en remarkabel ökning av lyssnare på vår lokala radiostation Radio Tyresö eller Tyresöradion som den kort och gott kallas i folkmun.

Läs mer
Ann Sandin-Lindgren från Tyresöradion fick ta emot ett fint pris för sin digitalisering och utveckling av Radio Tyresö.

Kultur och Idrottsgalan 2017

På Energikällan i Stockholm, ja den ligger ju faktiskt där, gick årets Kultur och Idrottsgala som vanligt av stapeln. Kvällens konferencier var Evelina Olsén men några större skandaler á la Ricky Gervais framförde hon inte, utan hon höll sig snäll och vänlig kvällen igenom,

Läs mer
Superlunar består av Johann Enoksson (trummor), Georgios Vamvatsicos (bas) och Petri Tuulik (sång och gitarr)

Tyresöband skänker gage till Barncancerfonden ifall de vinner.

Det Tyresörelaterade rockbandet Supralunar är klara för final i Sweden Rock Festivals årliga bandtävling. I konkurrens med niohundra andra band placerade sig Supralunar bland de etthundratrettiofem akter som folket kunde rösta vidare till final och stödet för trion räckte till en av de tjugofem finalplatserna.

Läs mer

Två guld I Rom

Tyresö Vokalensemble vann två guldmedaljer i prestigefyllda Musica Eterna Roma 2016...

Läs mer

Rundlingar intar Bollmoradalens Kyrka


Tyresökonstnären Ebba Strid Udikas visar i två månader utställningen ”Jag plockade några blommor på vägen”, i Bollmoradalens kyrka och drömmer om offentliga utsmyckningar.

Läs mer

Tyresö kommun deltar i EU-projektet Get online week


Behöver du hjälp med hur du utnyttjar e-tjänster, sociala medier, din ipad eller din mobil, så kan du få hjälp av kommunens IT-personal hela denna vecka. Det är ”Get online week”, ett EU-projekt som Tyresö deltar i som syftar till att ge alla möjlighet och kunskap att delta i det digitala Sverige. Projektet uppmärksammar ett nytt utanförskap som innebär, att några medborgare genom den nya teknikens intåg utestängs från delaktighet i samhällsutvecklingen. Nu kan alla få information om hur man på bästa sätt drar nytta av tekniken i vardagen.

Läs mer
Mest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter