Onsdagen den 21 februari 2018 - klockan 14:03

Större möjligheter för spontanidrott på Trollbäckens IP?

Flickor 04 försöker spela fotboll i mörkret på Trollbäckens IP

Ett av Hanvikens tjejlag har startat ett initiativ för att kunna utöka spontanidrottsverksamheten på Trollbäckens IP. Det hela började med att tjejerna, som spelar i flickor...

Läs mer


Man bär på alla sina åldrar

Hon har alltid skrivit. Hon säger att det är hennes sätt att förstå världen bättre. I år är författaren, kulturstipendiaten och Tyresöbon Helena Dahlgren aktuell med inte mindre än tre olika bokprojekt.

Läs mer


Blir det något Kulturcentrum?

Nu får de ledande kommunpolitikerna chansen att ge besked om kultur- och föreningslivets framtid i Tyresö kommun. Vid årets ”Kultur i höstmörkret” arrangerar Föreningen Kulturcentrum Kvarnhjulet en politikerutfrågning om sitt förslag till ett nytt kulturhus.

 

Läs mer
Karin Ljung (S), gruppledare i kultur- och fritidsnämnden.

Betydande nedskärningar inom kultur och fritid

Den moderatledda Alliansen har nu presenterat budgeten för 2018 och på kommunfullmäktige den sjunde september, så klubbades den. Budgeten är i stora drag präglad av nedskärningar inom kommunens verksamheter.

Läs mer
Helena Dahlgren är exalterad över sitt första provexemplar av sin debutroman.

Tyresöförfattare släpper nya böcker

De bor på cirka fyra kilometers avstånd, är ungerfär i samma ålder och släpper varsin bok i mitten på augusti. Tyresöborna Helena Dahlgren och Anna Bå...

Läs mer


Rakt in i medeltiden.

En man vaktar bron. Klädd i grön vadmal och stoppar han alla som försöker kliva över utan att betala tull. Jag vill dra mitt svärd om jag nu hade något. Kanske samla ihop några personer och storma bron.

Läs mer
TT Grace, fr. vänster: Pontus Rönn (trummor), Martin Wallberg (Piano, sång), Max Wallberg (Bas, sång), André Fransson (gitarr, sång) och Dennis Quintero (leadsång, gitarr)

Tyresöbandet TT Grace släpper ny skiva

I slutet av februari kom singeln Ding Dong Love Song och i maj släpps tredje fullängdaren i TT Graces repertoar.

Med sin poppiga Doo Wop med influenser från The Beach Boys och The...

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer
Ann Sandin-Lindgren är redaktör och allmän chef på Tyresöradion

Tyresöradion bara växer och växer

De senaste åren har man märkt en remarkabel ökning av lyssnare på vår lokala radiostation Radio Tyresö eller Tyresöradion som den kort och gott kallas i folkmun.

Läs mer
Ann Sandin-Lindgren från Tyresöradion fick ta emot ett fint pris för sin digitalisering och utveckling av Radio Tyresö.

Kultur och Idrottsgalan 2017

På Energikällan i Stockholm, ja den ligger ju faktiskt där, gick årets Kultur och Idrottsgala som vanligt av stapeln. Kvällens konferencier var Evelina Olsén men några större skandaler á la Ricky Gervais framförde hon inte, utan hon höll sig snäll och vänlig kvällen igenom,

Läs mer
Superlunar består av Johann Enoksson (trummor), Georgios Vamvatsicos (bas) och Petri Tuulik (sång och gitarr)

Tyresöband skänker gage till Barncancerfonden ifall de vinner.

Det Tyresörelaterade rockbandet Supralunar är klara för final i Sweden Rock Festivals årliga bandtävling. I konkurrens med niohundra andra band placerade sig Supralunar bland de etthundratrettiofem akter som folket kunde rösta vidare till final och stödet för trion räckte till en av de tjugofem finalplatserna.

Läs mer

Två guld I Rom

Tyresö Vokalensemble vann två guldmedaljer i prestigefyllda Musica Eterna Roma 2016...

Läs mer

Rundlingar intar Bollmoradalens Kyrka


Tyresökonstnären Ebba Strid Udikas visar i två månader utställningen ”Jag plockade några blommor på vägen”, i Bollmoradalens kyrka och drömmer om offentliga utsmyckningar.

Läs mer

Tyresö kommun deltar i EU-projektet Get online week


Behöver du hjälp med hur du utnyttjar e-tjänster, sociala medier, din ipad eller din mobil, så kan du få hjälp av kommunens IT-personal hela denna vecka. Det är ”Get online week”, ett EU-projekt som Tyresö deltar i som syftar till att ge alla möjlighet och kunskap att delta i det digitala Sverige. Projektet uppmärksammar ett nytt utanförskap som innebär, att några medborgare genom den nya teknikens intåg utestängs från delaktighet i samhällsutvecklingen. Nu kan alla få information om hur man på bästa sätt drar nytta av tekniken i vardagen.

Läs mer