Lördagen den 6 juni 2020 - klockan 00:14

Artiststark välgörenhetsgala i Tyresö


2018-04-17

Tyresöbon Linda Bengtzing medverkar naturligvis.
Tyresöbon Linda Bengtzing medverkar naturligvis.

På söndag så har alla en chans att \
På söndag så har alla en chans att "se på" Jan Johanssen


Under 16 år drev Slim Lidén Tyresö Team Smart som arbetade drogförebyggande för barn och ungdomar i kommunen med ”Kontraktsmetoden” samt under 20 år i hela landet och han blev utsedd till "Årets förebyggare" i Sverige 2013.

 

Nu är han - som han kallar det - "passionerad pensionär" och arbetar i stället för barn i tredje världen. Förra året bildade han Smart International som ska hjälpa barn i bland annat Uganda, Nigeria, Sri Lanka och Bangladesh.

Syftet är att gratis sprida metoden och coacha ideella organisationer och skolor i Afrika och Asien.  I västra Kenya har redan Smart-verksamheten kommit igång på ett dussin skolor.

I Bangladesh startade man en första Smart Club för en månad sedan enligt modell från Tyresö Team Smart. Indonesien startar upp nu i vår. I Sri Lanka, Uganda, Nigeria och Pakistan kommer man att dra igång senare i år. 

- Suget efter detta är starkt, men vi måste hålla emot tills metoden har anpassats till dessa länders förhållanden och utvärderats på nytt, innan den sprids vidare, säger Slim Lidén till TN    
- För oss är det absolut nödvändigt att inkludera Gender Rights, Rights of the Child och Human Rights i arbetet för och med flickor och pojkar. Vår hemsida öppnades nyligen på Internationella Kvinnodagen; www.smartinternational.se

 - Problemet är, att våra samverkanspartners inte har pengar till trycksaker, medlemskort och aktiviteter för barnen. Därför anordnar Smart International en välgörenhetsgala i Tyresö gymnasiums stora aula söndagen den 22 april. Alla intäkter skickas oavkortat till lokalt evidensbaserat tidigt drogförebyggande arbete i Afrika-Asien, bl a till satsningar på gatubarn i Nairobis och Kampalas slumområden, meddelar Lidén vidare.

 Det blir ett mycket proffsigt och omväxlande program med sång, musik, rappare, ståupp-komiker och irländsk dans & musik. Schlageridolen Jan Johansen, Tyresöbon Linda Bengtzing och Irish Dance Project är klara sedan länge liksom rapparen Adam Tensta. Tyresöstjärnan och mottagare av det prestigefyllda priset Juryns Val vid Kultur och Idrottsgalan i Tyresö, Erik Linder, är medarrangör och sjunger förstås. Jazzsångerskan Anna Christoffersson kommer också att medverka liksom ”Godfather of Stand-up”, Thomas “Oredan” Oredsson.

Vidare så kommer Maxi Svensson, 13-åringen, som målar som Lars Lerin, och som också gjort årets 1:a majaffisch, skänker en tavla, som auktioneras ut. Jenny Puronne, från Slottstudion, som blev vald till årets kulturpersonlighet i Tyresö, skänker en stor tavla med bilden ”Young inside”.

Samtliga artisterna ställer upp gratis för sakens skull. Samtidigt som Smart International samarbetar med ett 15-tal föreningar i Tyresö. De föreningar som är med i samarbetet är: COOP, Lions, Odd Fellows, SPF Seniorerna, PRO, TUFF, Rädda Barnen, SeniorNET, Hyresgästföreningen, Tyresö FF, Jazz & Blues Club, Trollbäckens TK, Teaterföreningen, Hanvikens SK och Tyresö Konstförening

16:00 på söndagen den 22:a ska alltså så många som möjligt som vill hjälpa till att stödja detta antidrogprojekt vara i Tyresö Gymnasiums aula. Då det inte är någon avgift för evenemanget så hoppas arrangören att så många som möjligt ska ge en frivillig donation till projektet. De som redan köpt biljetter för den ursprungliga summan (300 kronor) får om så önskas pengarna tillbaka.

Kan du inte närvara men ändå vill hjälpa till så går det bra att swisha valfri summa till 1235046115.

- Vi hoppas ju även på en och annan tusenlapp från företagen i Tyresö, avslutar Lidén. 

 

 

 

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter