Fredagen den 2 juni 2023 - klockan 06:47

Dags för konstrunda i Tyresö


Tn på webben 2020-11-09

Tack vare kreativa lösningar kan Tyresöborna även i år ta del av den uppskattade konstrundan. 

Konstrundan Tyresö är ett konstnärsdrivet årligt återkommande evenemang som startades av 16 konstnärer i kommunen. Den första konstrundan hölls i november 2013 då de deltagande konstnärerna hade en gemensam utställning och under en helg öppnade sina ateljéer runt om i kommunen.

Årets konstrunda är delvis virtuell och delvis förlagd till Tyresö Slott. På slottet har konstnärerna skapat en Corona-säker konstrunda som är öppen den 14 – 15 november mellan kl.11 – 16. Totalt finns 21 olika uttryck samlade, uppdelade på flera rum och salar samt ute på terrassen.

Men för den som inte vill vänta går det redan nu att besöka konstnärerna i deras ateljéer via filmersom finns på hemsidan http://konstrundantyreso.se/ Där finns kortare filmer från de deltagande konstnärerna. Vissa är som ett reportage eller bildspel, medan andra mer har formen av en konstupplevelse. Dessa filmer, som alltså ersätter de öppna ateljéerna, kan varmt rekommenderas. Den inspirerande och vackra konstrundan via webben ger en verkligt fin upplevelse.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter