Måndagen den 26 februari 2024 - klockan 21:42

Kommunen satsar på scenshow i Tyresö Aula


Niklas Wennergren 2023-02-24

Erik Linder förbereder sig inför sin nya scenshow.
Bild:Niklas Wennergren
Erik Linder förbereder sig inför sin nya scenshow.

Sen kväll med Luuk, blir Scenkväll med Erik Linder, lite så kan man beskriva det som ska bli Tyresö kommuns nya kultursatsning.

Sen kväll med Luuk, blir Scenkväll med Erik Linder, lite så kan man beskriva det som ska bli Tyresö kommuns nya kultursatsning. Erik som är en välkänd musikprofil i Tyresö, har tidigare varit med i melodifestivalen, med en sång skriven av Kenneth Gärdestad och honom själv.

Vad är det här för typ av show?

- Som ett soffprogram med sång och mycket humor och värme. säger Erik till Tyresö Nyheter. Jag kommer att kompas av Fredrik Wide och Ludvig Jerner, som jag har samarbetat med tidigare.

Vilka gäster kommer du att bjuda in?

- Det är hemligt men jag kan ge dig den första gästen, och det är Shirley Clamp. Vi har jobbat ihop förut och det är exakt sådana gäster som jag vill ha. Sådana som man bara kan skicka i väg ett SMS till och bjuda in.

Hur fick du idén till det här?

-  Det var kommunen som tog kontakt och frågade om vi skulle göra någonting tillsammans och namnet var faktiskt deras idé. De föreslog en gäst, lite prat och lite musik.

Vilka de övriga artisterna som gästar kommer att avslöjas i slutet på varje show, men om man vill försäkra sig om en plats så kan man chansa och köpa biljetter i förväg.

Tyresö Kommuns kultursatsning innefattar även Familjelördag, olika typer av evenemang som är riktade till barnfamiljer och mer ska tydligen ligga i den så kallade ”pajpen.”

Hur vore det om du gav oss namnen på någon av gästerna i de övriga programmen?

-  Nej det kommer jag inte göra men jag säger så mycket att i den aprilshowen kommer det att vara två gäster och i majshowen inte mindre än tre gäster, skrattar Erik.

15 mars är det premiär för Scenkväll med Linder i Tyresö Aula (tidigare Tyresö Gymnasiums Aula) och biljetter köper man via kommunens hemsida till det facila priset av 120 riksdaler. Övriga datum är 13:e april och 4:e maj och biljetter till dessa shower släpps inom kort.

Blir det ett bra gensvar så finns det planer på att fortsätta med detta under året. Vem vet, kanske blir det en riktig långkörare?

Niklas Wennergren


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter