Måndagen den 26 september 2022 - klockan 15:02

Tyresöspelet i ord och ton - julklappstips med Tyresökänsla


Tn på webben 2020-12-01

Karin Andreason och Kina Sellergren visar stolt upp första exemplaret av den nya boken.
Bild:Ann Sandin-Lindgren
Karin Andreason och Kina Sellergren visar stolt upp första exemplaret av den nya boken.

Ett uppslag ut boken \
Bild:Karin Andreason
Ett uppslag ut boken "Tyresöspelet i ord och ton"

Tyresöspelet
Bild:Ann Sandin-Lindgren
Tyresöspelet

Hur mycket känner du till om Tyresös historia? Nu finns Tyresöspelet i bokform, ett krönikespel om händelser från 1600-talet fram till våra dagar.


År 1985 uppfördes Tyresöspelet för första gången på borggården vid Tyresö slott. Det har blivit många föreställningar genom åren och förra året bestämde sig Tyresö teaterförening för att sprida Tyresöspelet på ett nytt sätt.

- Vi ville få ut en notbok över all fin Tyresömusik som finns med texter av Sven Lionell och musik av Elisabeth Sellergren, berättar Karin Andreason ordförande i Tyresö Teaterförening.

Tillsammans med Lena Hedin, Charlotte Gyllner, Kina Sellergren och Conny Nordberg har hon ingått i den projektgrupp som har jobbat med boken. Hela projektgruppen har dessutom själva varit med i flera föreställningar.

Boken består av noter, sångtexter samt en del berättande texter och bilder. Musiken är främst från Tyresöspelet men där finns även några alster från föreställningen Blå timmar.

- Inte minst för nyinflyttade Tyresöbor är detta ett roligt sätt att få veta lite mer om Tyresös historia. Nu hoppas vi få ut boken till allmänheten och Tyresös skolor och kulturskola, säger Karin.

Bokprojektet har gjorts möjligt genom ekonomiskt stöd från Tyresö kommun, Längmanska kulturfonden samt Tyresö församling. Före detta Tyresöbon Sirje Papp har varit grafisk formgivare.

 

Fakta om ”Tyresöspelet i ord och ton”

Kan köpas på: Tyresö bokhandel, Tyresö kommuns servicecenter, biblioteken samt via info@tyresoteater.se

Finns att köpa fr o m: 7 december
Pris: 250 kr
Upplaga: 500 ex
Förlag: Kalejdoskop


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter