Det Tyresörelaterade rockbandet Supralunar är klara för final i Sweden Rock Festivals årliga bandtävling. I konkurrens med niohundra andra band placerade sig Supralunar bland de etthundratrettiofem akter som folket kunde rösta vidare till final och stödet för trion räckte till en av de tjugofem finalplatserna.

– Det är nästan överväldigande att få det här stödet, säger Petri Tuulik (sång och gitarr). Det är tredje gången vi är med i tävlingen men första gången vi placerat oss bland de tjugofem främsta så det är fantastiskt kul.

Av de kvarvarande tjugofem grupperna kommer fyra stycken att få uppträda på Sweden Rock Festival som anordnas från den 7:e till den 10:e juni i Norje utanför Sölvesborg. Ett av banden kommer att plockas ut av en jury medans tre stycken kommer röstas fram av folket.

Supralunar lovar dessutom att ifall gruppen blir framröstad som ett av de tre vinnande banden så kommer hela deras gage på femtusen kronor att skänkas till Barncancerfonden. Ett lovvärt initiativ även om en kan misstänka att det också är för att synas.

– Ja, så är det förstås, menar Petri. Det är ju att slå två flugor i en smäll, vi hoppas givetvis på att bli framröstade samtidigt som vi också får möjligheten att göra en god sak. Eftersom alla i bandet är småbarnsföräldrar är Barncancerfonden ett givet val för oss och att avstå gaget för ett sådant ändamål är en ganska enkel sak att göra.”

Vill du se Supralunar på Sweden Rock så går det bra att rösta på dem med hjälp av länken nedanför:

http://www.swedenrock.com/festival/artister/bandtavling-2017

Christoffer Holmström

Foto: TN Christoffer Holmström | Superlunar består av Johann Enoksson (trummor), Georgios Vamvatsicos (bas) och Petri Tuulik (sång och gitarr)

Dela