Måndagen den 26 februari 2024 - klockan 22:15

Kulturskolan skapar nya stjärnor med Talang!

 


2023-04-01

<span id=\
Bild:Lisa Sigerstad
Här spelas piano både bakofram och upp och ned och barnen kiknar av skratt till den inspirerande föreställningen lärarna på Kulturskolan bjuder på.


Här får barnen i årskurs 2 följa med på Kulturskolans egna tolkning av det populära tv-programmet  “Talang”. Vi möter “Soliga Solveig” som alltid säger röstar ja, “Veliga Vera” som alltid röstar “nja” och “Hårda Harry” som konstant röstar nej om det inte är gitarr på scenen. 

Barnen kiknar av skratt när instrumentet, sång, dans och cirkus presenteras på ett spektakulärt och roligt sätt av lärarna på Kulturskolan.

Varje år är det presentationsvecka vecka 12 på Kulturskolan i Tyresö. Då bjuds alla Tyresös elever i årskurs 2 in för en presentation av verksamheten. Eleverna bjuds på en spektakulär föreställning där de talangfulla lärarna får visa upp sina färdigheter på de mest oanade sätt fångat i en “Talang-tävling”.

Trombon presenteras spelandes med en boxhandske som smäller ballonger som ett av tävlingens bidrag och piano presenterades av en lärare spelade både bakofram och upp och ned till barnens förtjusning. Till fiol och cello´s presentation sjöng barnen med i välbekanta sånger från årets melodifestival för att sedan stampa med i takten när gitarren presenterades med häftiga  “Smoke on the Water”.

Barnen kiknade av skratt när trummor bars fram och tillbaka innan de slutligen fick lyssna till ett vilt trumsolo av läraren i slagverk. Föreställningen avslutades med att kulturskolans lärare i sång som smugit runt som lokalens “städare” blir inslängd som sista tävlande. Städaren visar sig vara en fantastisk sångare som avslutar med att sjunga “Anthem” som presentation för kör och solosång. Efter den inspirerande föreställningen fick eleverna följa lärarna till olika stationer och prova på en stor del av Kulturskolans utbud. 

- Det är så otroligt roligt att hålla föreställningen för kommunens barn ihop med hela kollegiet säger Johan Wållberg lärare i sång och kör. 

Föreställningen avslutades med att kulturskolans lärare i sång som smugit runt som lokalens “städare” blir inslängd som sista tävlande. Städaren visar sig vara en fantastisk sångare som avslutar föreställningen med att sjunga “Anthem” ackompanjerat av hela ensemblen av lärare på kulturskolan.  

Tyresö kulturskola välkomnar kommunens unga till kurser i musik, dans, teater, bild, cirkus och film. Verksamheten riktar sig mot 5–19 åringar och har du en funktionsvariation så kan du kontakta Kulturskolan som försöker anpassa efter det som efterfrågas. Vissa instrument behöver du ha tillgång till själv men det går bra att låna stråk- och blåsinstrument de första åren du spelar. Du hittar Kulturskolan  Kulturcentrum Kvarnhjulet, nära Tyresö centrum.

Under påsklovet finns ytterligare chans att prova på Kulturskolans utbud och då att spela fiol, piano och sjunga. Då är det öppet för alla unga att testa på att spela och sjunga. Allt är avgiftsfritt och går snart att boka i kurskatalogen. Om du vill prova att spela ett instrument, lära dig musikproduktion, dansa, måla, sjunga, animera, filma, göra musik, spela teater och musikal, jonglera eller lära dig andra cirkuskonster kan det vara bra tillfälle att göra det från vecka 13 då de ordinarie kurserna säljs för halva priset, terminen ut

Lisa Sigerstad. 

 

 

 Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter