Lördagen den 28 januari 2023 - klockan 03:57

Håll ut och håll avstånd


Tn på webben 2020-12-20

Årets jul kommer att bli annorlunda. På grund av risken för smitta blir möjligheten att resa till våra nära och kära i andra delar av landet begränsad. Fler tvingas kanske fira jul ensamma. Smittan sätter också stopp för att bjuda hem grannar och vänner i jultider. Men vi kan ändå ses säkert om vi håller avstånd utomhus. Så istället för glöggminglet, bjud någon på en promenad och ta en varm glögg och pepparkakor. Även om vi inte kan sitta ute i timmar i kylan, så kan det räcka med kort stund med något varmt att dricka för ett samtal och kanske tipsa varandra om bra böcker och intressanta TV-serier. Naturligtvis med bra avstånd till varandra.

För i den trivsamma kommun som vi bor i, har i stort sett alla, närhet till skog och natur. Det finns så många fina vandringsleder och på flera håll finns bra utrustade grillplatser där ved finns i den närliggande vedlåren. Alby friluftsgård har flera grillplatser, det finns en vid Barnsjön, på udden ute vid bron vid Gammelström och den som orkar ta sig längre ut finns fina rastplatser vid Stensjön och Långsjön i Tyrestaskogen. Årets julklapp är ju ett stormkök, då behövs inga grillar för då har du ju köket med dig och lunchen kan ordnas snabbt och enkelt. Nu är devisen, vi ställer inte in, vi ställer om.

Men det är också skönt att bo i Tyresö, en kommun som nu har en stabil ekonomi och som under nästa år kommer att genomföra viktiga satsningar.

Styret i kommunen med Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet har lyckats väl under sina två första år. Överskotten de två första åren beräknas sammantaget bli över 300 miljoner kronor.

Det finns ett utrymme att sänka skatten med 20 öre och göra välfärdssatsningar på hela 100 miljoner. Bland annat kommer skolan, förskolan och äldreomsorgen att få mer pengar för att stärka kvaliteten. Det kommer dock lite svårare år framöver och coronan gör att osäkerheten ökar även om vaccinationerna kommer igång nästa år. Tyresö står inför stora investeringar i både grundskolor och annan infrastruktur. Det gäller att hålla hårt i den kommunala ekonomin så att inte underskott uppstår som var fallet när Moderaterna senast styrde.

Ja, vi lämnar ett svårt år där covid-19 drabbat väldigt många hårt. Det finns ändå hopp när vaccinationer står för dörren. Tyresö Nyheter vill med detta önska alla
God Jul och Gott Nytt År!Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter