Torsdagen den 28 september 2023 - klockan 23:23

Lundqvist får drömkontrakt


Tn på webben 2023-09-19

Linus firar en av sina otaliga segrar.
Bild:Indycar
Linus firar en av sina otaliga segrar.

På plats hos Chip Ganassi Racing Team med ett leende som det kommer ta lång tid att tvätta bort.
Bild:Chip Ganassi Racing.

På plats hos Chip Ganassi Racing Team med ett leende som det kommer ta lång tid att tvätta bort.För en månad sedan var han arbetslös och plockades till att köra tre race för Meyer Shank Racing, för att ersätta skadade Simon Paginaud. Nu står det klart att Tyresös snabbaste man, Linus Lundqvist får fortsätta i Indy Car serien nästa säsong. 

24-åringen har skrivit ett flerårskontrakt med Chip Ganassi Racing och petar därmed bort Markus Eriksson från stallet. Linus fick chansen att köra tre lopp i somras och visade verkligen vilken duktig racerförare han redan är.

- Det här magiskt och det är svårt att sätta ord på hur mycket det här betyder för mig, säger Linus via sin hemsida.

Chip Ganassiteamet är inte något dussinstall, utan ett av de bästa vi världen och här får Lundqvist betydligt större resurser än han fick i de loppen han körde i somras. Alex Palou och Scott Dixon tog de två topplaceringarna i Indycar den här säsongen, med Marcus Eriksson på sjätte plats. Nu får alltså Lundqvist köra för ett absolut toppteam och inte enbart 2024, utan kontraktet sträcker sig över fyra år.

- Det har varit den mest intensiva månaden i mitt liv och det hela byggdes ju upp med att jag inte hade någon styrning alls i år och satt vid sidlinjen. Sedan dök chansen upp, sent men jag har hållit mig i form ifall chansen skulle komma så jag tog den. 

OCH som han tog den. Berömmande ord haglar över Lundqvist och även om det första racet slutade i en betongmur körde han det snabbaste varvet av de 27 förarna i Nashville. I sitt andra lopp placerade han sig på 12:e plats och kom i mål som bästa rookie. I Bommarito 500 i Madison, Illinois, 260 varv på ovalbana gav en 18:e plats och återigen titeln som bästa rookie. IndyCars egen hemsida, beskriver bedriften som ”a rags-to-riches story, if there ever has been one.”

- Jag visste ju att det var ett bra ställe att visa upp mig, inte enbart för Mayer Shank teamet utan för hela Indycarvärlden. Men jag visste också att om jag inte presterade så kunde karriären vara över.

Sedan 2020 när han åkte över till USA så har han inte slutat att slå branschen med häpnad. Linus verkar dock ödmjuk inför uppgiften och som han säger till IndyCar.com

-        It’s going to take a long time for my smile to fade.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter