Onsdagen den 12 augusti 2020 - klockan 23:28

Mishas utvisning förstörde festen


Niklas Wennergren 2019-08-18

Miralem Aslani visades ut redan efter 22 minuter.
Bild:Claus Meyer
Miralem Aslani visades ut redan efter 22 minuter.

Hampus Wulf hade en bra chans i inledningen.
Bild:Claus Meyer
Hampus Wulf hade en bra chans i inledningen.

Niclas Thomasson ger Tyresö lednigen efter 13 minuter.
Bild:Claus Meyer
Niclas Thomasson ger Tyresö lednigen efter 13 minuter.

Micha Aslani lämnar Tyresövallen.
Bild:Claus Meyer
Micha Aslani lämnar Tyresövallen.

Joel Embring hade några bra försök och var aktiv på sin kant.
Bild:Claus Meyer
Joel Embring hade några bra försök och var aktiv på sin kant.

Ett endast tio man starkt Tyresö FF hade mycket svårt mot ett starkt och motiverat Stockkholm Inter i gårdagens match i Dvision 2 Södra Svealand.

Annars så startade matchen bra för Tyresö FF´s del. Redan innan matchen hade man identifierat FC Stockholms svaghet och man matade på med bollar bakom deras backlinje, så att Pontus Moro och illerkvicke Niclas Thomasson kunde springa ifrån FC-försvararna.

13 minuter in på matchen hittade just en sådan boll, just Thomasson som följde bollbanan och sköt i steget på ett sätt som bara han behärskar och 1-0 var ett faktum.

Nu växte tuppkammen och TFF hade ett bra grepp om matchen.Tyresö har ju tidigare under säsongen spelat bra mot topplagen så det var väl egentligen inte så förvånande. Det man har haft svårt med är att stänga matcherna och få med sig samtliga poäng. För många ledningar har tappats till kryss helt enkelt. Publiken vädrade en liknande skräll som mot IFK Haninge för i våras.

Sedan så sker det som faktiskt inte får ske. Miralem Aslani tacklar en motståndare lite fult bakifrån på Tyresös vänsterkant, långt från mål och nästan vid sidlinjen. Därefter uppstår någon form av tjafs och heta känslor varpå Aslani ger honom en örfil. Efter viss konsultation med linjemannen så ges Aslani ett rött kort och hemmalaget reduceras till tio spelare.

Nu visste hemmapubliken att det skulle bli en tuff eftermiddag för TFF. Redan sju minuter senare så spelade sig FC Stockholm snyggt igenom ett passivt hemmaförsvar och Mahdi Hachemaoui kunde kvittera. Endast tre minuter senare så var det Mani Tourangs tur att måla för gästerna och ge dem ledningen.

Nu var det uppförsbacke för TFF, och det rejält och man gjorde ett par tappra försök. Det var framförallt Jaub Kolarczyk som stod för dessa. I den 43:e minuten slår han en fin inåtskruvad diagonalboll till Lukas Brikell på högerkanten. Brikell bryter in i banan och serverar Thomasson en näst intill similär passning som vid 1-0 men denna gång satt bollen utanför målramen. Kolarczyk hade också en fin frispark på stopptid som Isaac Hellström tippade till hörna.

Tyresöspelarna agerade, utan Micha Aslani, vilset och utan någon större entusiasm på planen och man skulle kunna vara elak och säga att matchen endast pågick till minut 57 då Filip Lindmark slog in en straff till 3-1 för Stockholm. Någon i publiken gick till och me så långt att den påstod att om detta varit en boxningsmatch så skulle den brutits och dömt segern till Stockholm på T.K.O.

Att FC Stockholm var nöjda med sina tre poäng gjorde också resten av matchen till en rätt så ljummen tillställning. Tyresö är nu åter indragna i bottenstriden. Visst har man fyra poäng upp på AFK Linköping men det är endast en seger och då kan nerverna verkligen vara i gungning. Något som borde oroa än mer är hur håglöst laget uppträdde efter Micha Aslanis utvisning. 

Nu har Janne Eriksson något att bita inför nästa helg och den viktiga bortamatchen mot Södertälje FK som ligger sist i tabellen. Där är det ett måste med tre poäng.

Niklas Wennergren

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter