Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 17:02

Förr brukade vi säga att Linda Haglund var snabbast i Tyresö. Så är det inte längre.

Tyresöbon satte även ett nära på episkt banrekord på Barber.

Linus Lundqvist fortsatte att dominera på FRAC-serien på Barber Motorsports Park under helgen och la till yterligare tre pokaler till sin digra samling.

I en intervju efter lördagens lopp, på Formula Americas hemsida säger han:
- Hemligheten med att vinna är hårt arbete, inte bara för mig utan också för teamet, på så sätt kommer vi till varje bana väl förberedda.

Newman Wachs Racing-föraren Victor Franzoni tog starten trots att Lundqvist hade poole position, och ledde de fyra första varven. Genom att göra ett vågat drag och falla till insidan av Franzoni när denne gick in i kurvan, gick Lundqvist upp i ledningen och släppte den därefter inte.

Lundqvist drog ifrån och hade nästan två sekunders ledning på tre varv och slutade loppet 5,119 sekunder före tvåan Franzoni.

Linus Lundqvist fortsatte i samma stil även under söndagen och vann även de två loppen. Argaste konkurrenten Dave Malukas tappade i sammandraget då han endast mäktade med en andra plats och två redjeplaceringar.

Lundqvist, eller Mr Perfect som han numera kallas i amerikanska racingkretsar har alltså maximala 200 poäng efter åtta lopp, 76(!) poäng före tvåan Malukas. Han passade också på att sätta nytt banrekord på Barber...med TVÅ sekunder.