Fredagen den 23 april 2021 - klockan 13:04

Nedflyttningen allt närmre för HSK


2017-09-11

Mattias Östberg. Närampsspecialist.
Bild:Claus Meyer
Mattias Östberg. Närampsspecialist.

Ebou Sanyang hade bra grepp i nyporna och höll nollan.
Bild:Claus Meyer
Ebou Sanyang hade bra grepp i nyporna och höll nollan.

Lucas Jonzon i kamp med Sanyang
Bild:Claus Meyer
Lucas Jonzon i kamp med Sanyang

Trångt i boxen som det brukar heta.
Bild:Claus Meyer
Trångt i boxen som det brukar heta.

Joel Embring spelade sista 20.
Bild:Claus Meyer
Joel Embring spelade sista 20.

Den höst som började så bra för HSK, ser allt dystrare ut i tabellen. Femte raka förlusten inkasserades i lördags.

Med tre matcher kvar att spela så ser det allt annat än muntert ut för Hanvikens SK i Division 3 Södra Svealand. Lördagens möte med Konyaspor KIF var utan överdrift årets viktigaste. Ytterst olägligt då att både Jonathan Avernäs och Jabir Abdihakim borta med sjukdomar, och dessutom Joel Embring skadad på bänken.

Konyaspor började bra och hade två halvchanser, men HSK tog efter hand över spelet. Man hade också två utmärkta tillfällen att ta ledningen. Det ena i den 15:e minuten när bollen for som i ett flipperspel i gästernas straffområde, men där det första avslutet räddades av målvakten och nästa hamnade utanför målramen. Därefter hade Mattias Östberg ett läge när han snyggt bröt bollen på mittplan, men troligen inte uppfattade att målvakten låg ner i straffområdet. En lätt kick hade troligen räckt, men ser man det inte så är det ju svårt.

Istället blev det Konyaspor som tog ledningen i matchen. En missuppfattning mellan HSK´s lagkapten David Quist och målvakten Sebastian Larsson uppmärksammades av kvicke Shahir Ameri som snygg lobbade bollen över Larsson i målet.

Hanviken var uddlösa och hade svårt att få till stånd några farligheter och det skulle inte bli bättre. Strax efter paus fick Abdurraman Okur en fin framspelning och skulle precis avsluta, men valde istället att spela bollen snett bakåt till Francisco ”Pancho” Lopez som resolut placerade bollen i Larssons främe hörn.

Den berömda HSK-pressen som brukar starta tio minuter innan slutsignalen uteblev helt och hållet och Konya fick en ganska lätt resa fram till att domaren blåste av matchen. Poängen de fick med sig lyfte laget ovanför nedflyttningsstrecket medan HSK ligger kvar näst sist.

- Nu börjar det osa lite katt där nere kring strecket?

- Ja nu gäller det verkligen att bita ihop och kämpa, säger högerbacken William Swedebäck.

- Vad är det som ni gör fel?

- Vi gör inga mål, det är grundläggande för att vinna matcher.

- Ni har några chanser ändå?

- Det handlar om tillfälligheter och man måste ta tillvara på chanserna.

- Ni fick inte till någon forcering på slutet?

- Andra halvleken var seg, vi var väldigt sega.

Som grädden på moset så vann Älta IF överraskande över Stockholm Internatzionale på söndagen, vilket gör HSK´s läge än mer prekärt.

I nästa match möter man Ängby IF, ett annat lag som är inblandat i nedflyttningsstriden och där måste det blir tre poäng.

Niklas Wennergren


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter