Måndagen den 27 maj 2019 - klockan 06:17

Ny holmgång mot P18


2018-04-29

Maria Poli lobbar iskallt in 3-1 över Jasmin Perman Rosell<br />Foto: Claus Meyer
Maria Poli lobbar iskallt in 3-1 över Jasmin Perman Rosell
Foto: Claus Meyer


Lawlaw Nazeri var oerhört duktig och vände ut och in på P18 försvaret<br />Foto: Claus Meyer
Lawlaw Nazeri var oerhört duktig och vände ut och in på P18 försvaret
Foto: Claus Meyer


Ida Ahlbom blev återigen första målskytt för TFF<br />Foto: Claus Meyer
Ida Ahlbom blev återigen första målskytt för TFF
Foto: Claus Meyer


Victoria Isaksson var tillbaka i laget<br />Foto: Claus Meyer
Victoria Isaksson var tillbaka i laget
Foto: Claus Meyer


Rivjärnet och en av planens bästa spelare Josefin Lindberg<br />Foto: Claus Meyer
Rivjärnet och en av planens bästa spelare Josefin Lindberg
Foto: Claus Meyer


Maria Poli är stark i närkamperna och kan sätta emot.<br />Foto: Claus Meyer
Maria Poli är stark i närkamperna och kan sätta emot.
Foto: Claus Meyer


Maria Poli försökte även göra mål med huvudet<br />Foto: Claus Meyer
Maria Poli försökte även göra mål med huvudet
Foto: Claus Meyer


Det är så här skönt när bollen äntligen sitter efter 265 spelminuter utan nätkänning<br />Foto: Claus Meyer
Det är så här skönt när bollen äntligen sitter efter 265 spelminuter utan nätkänning
Foto: Claus Meyer


Att matcherna mot P18 alltid är tuffa fysiska  kamper har vi med tiden lärt oss. Senast lagen möttes (Svenska Cupen) så tog det 120 minuter för att få fram en segrare.

Lördagens drabbning var inget undantag. Det var en kamp som pågick från fösta minuten fram till att Maria Poli satte 3-1 i slutet av matchen. Tyresö försökte med sitt kortpassningsspel att ta kommandot i matchen men stördes hela tiden av Gotländskornas tuffa närkampsspel och snabba omställningar. De har fruktansvärt snabba Shelby Wilson längst fram som kan oroa vilket försvar som helst men Tyresöförsvaret var pålästa och stod oftast rätt i sina positioner.

Tyresö hade även fått rumstera om på flera platser i laget på grunda av skador och andra orsaker. Målvakten Caroline Frykgård bröt fingret i förra matchen och ersattes på ett lysande sätt av Jennifer Bakai.  Tess Boström saknades även hon och Frida Thörnqvist startade på bänken. Nu är Tyresös trupp både bred och jämn så skador påverkar laget i mycket liten utsträckning. Victoria Isaksson gjorde sin första start för året och även om hon såg en smula ringrostig ut så bådar det ändå gott. En Vickan i form är viktig för TFF.

Thörnqvists ersättare på vänsterkanten, Lawlaw Nazeri hade dessutom en storartad dag och det var just Nazeri som såg till att Tyresö bröt dödläget i matchen. Med ett par aviga finter gick hon runt Maja Elofsson i P18-försvaret men istället för att avsluta själv spelade hon snett bakåt till Ida Ahlbom som behärskat satte bollen bakom Jasmine Perman Rosell i målet.

Nu trodde nog hemmapubliken att det skulle lossna men si det gjorde det inte. Istället så tog P18 över allt mer men hemmalaget lyckades hålla dem borta från några riktiga farligheter.

Tyresö kom ut som ett mer taggat lag i andra halvlek och startade lysande. Nazeri friställde redan i första minuten Maria Poli men Perman Rosell gjorde en fantastisk fotparad och lyckades få undan bollen till hörna. 

Kallduschen kom bara minuten senare när Tove Sandelin fick drömträff strack utanför straffområdet och dunkade in bollen i nättaket. Otagbart för Bakai i målet. 

Nu fortsatte ställningskriget men Tyresö hade mer boll och även utan att få igång spelet fullt ut så tog man mer och mer kommandot i matchen. Josefine Lindbergs räder på högerkanten tillsammans med Nazeris räder på vänsterkanten såg till att underhållningsnivån höll åtminstone godkänd klass.

Lindbergs patenterade Obelixrusning, där hon tar med sig boll och allt som står emellan henne och målet höll så när på att resultera i ett ledningsmål men även den gången stod perman Rosell ivägen.

Fast situationer är en del av lagbygget Tyresös vassaste vapen. I princip var samtliga Lawlaw Nazeris hörnor livsfarliga. Hon slår dem hårt och när målramen, precis utom räckhåll för målvakten. Har man då Linn Österholm i straffområdet så resulterar det förr eller senare i mål. I 66:e matchminuten nådde hon högst av alla och såg till att Tyresö återtog ledningen. 

Nu gällde det för hemmalaget att kontrollera spelet vilket man gjorde bättre och bättre, ju längre matchen led. Som en av åskådarna så vist citerade Nisse Liedholm "Har man bollen så kan man inte släppa in något mål." Något som TFF verkligen försökte leva efter, medan P18 försökte med lite längre bollar på sina snabba toppspelare.

Fem minuter från slutet så fick Tyresöpubliken äntligen se det som de väntat och hoppats på. Lina Malmborg rev åt sig bollen på högerkanten och lyfte fram en perfekt boll till Maria Poli som smidigt gled in bakom backlinjen. Perman Rosell är snabbt ute men Poli lobbar snyggt bollen över henne och in i mål. 

Poli som är nyförvärv från Telge United har haft lätt att hitta målet på försäsongen men har nu gått mållös sedan serien startade, men spräckte alltså detta efter 265 minuter. 

- Jag har gjort mål på försäsongen men nu har jag gått mållös så det var verkligen skönt när den äntligen gick in. sa Poli till TN efter matchen.

- Caroline (Sjöblom) har talat mycket med oss om nästa aktion så jag jobbar efter det. Det tog 120 minuter att besegra dem i förra matchen så de är ett svårt lag att möta, men det kändes som att vi har den bättre fysiken och därför vann vi.

Nu avancerade Tyresö FF till fjärde plats i tabellen och härnäst väntar ett hett derby mot Älta IF på fredagkväll.

Hela intervjun och Maria Polis mål hittar du i videolänken högst upp på sidan.

Intervju med Maria Poli kommer också att sändas i sin helhet på Tyresöradion i programmet
2 Cm Innanför Linjen och i podden Sportsvepet Tyresö.


Niklas WennergtrenSkriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter