Torsdagen den 21 januari 2021 - klockan 15:31

Ny poängförlust för TFF


Niklas Wennergren 2018-05-20

Birhan Akdag i Älta kastar fortfarande ruskigt lång inkast.
Bild:Niklas Wennergren
Birhan Akdag i Älta kastar fortfarande ruskigt lång inkast.

Josef Rakez försöker höja moralen i sina mannar inför slutspurten av matchen.
Bild:Niklas Wennergren
Josef Rakez försöker höja moralen i sina mannar inför slutspurten av matchen.

Efter förra helgens snöpliga poängförlust borta mot Syrianska Eskilstuna, då hemmalaget petade in två mål de sista fem mintrarna och där kvitteringen kom på tre minuters övertid så var det dags för grannderby mot Älta IF hemma på Tyresövallen.

Med Älta sist i serien helt utan poäng och TFF på kvalplats så hade nog de flesta satt sina pengar på en säker etta, men Älta visade sig bli svårare än nöt att knäcka än vad man först trott.

Redan efter sju minuter så tog hemmalaget planenligt ledningen genom Lucas Brikell och så långt så gick allt enligt planen. Hemmapubliken vädrade storseger, men Älta kvitterade redan tre minuter senare genom Christoffer Osorio

Tyresö spelade väldigt snabbt passningsspel och höll ändå gästerna tillbakapressade. Älta ägnade sig mycket lite åt något ordnat spel utan kastade mest upp chansbollar på Osorio och Philip Ringbom på topp. Något som inte var helt ofarligt. Ringbom som spelade i TFF för några säsonger sedan, är kvick och irrationell och hade med lite tur kunnat ge Älta ledningen både en och två gånger. 

Allt eftersom halvleken gick så fick TFF allt svårare med sitt passningsspel samtidigt som Älta fick ordning på sitt. Chansmässigt var faktiskt Älta lite vassare i den första halvleken och Ringbom fick så när bollen förbi Emil Norell, men det avslutet kunde hemmakeepern avstyra. 

TFF startade den andra halvleken bäst och hade inledningsvis en hörna som nickades rakt på Adam Stannervik i Ältamålet. Returen gick ut till Lukas Pettersson som dessvärre sköt skottet rejält över ribban. 

Älta stack emellan med en fin kontring där Henrik Larsson (!) gjorde ett fint inspel på främre stolpen, till Ringbom som styrde bollen med minsta möjliga marginal utanför Norells bortre hörn. 

I 60:e minuten så kom så Joel Embring in istället för skadade Johan Holmqvist. Genast så började Embring att utmana Birhan Akdag (även han f.d TFF-spelare) på högerbacken. Snabbheten som Embring besitter gör honom till ett farligt vapen i anfallsspelet och han fick så när fram några bra bollar till Josef Rakez inne i boxen. 

I den 63:e minuten hade TFF ett ypperligt tillfälle att ta ledningen då Brikell frispelade Pettersson som sköt rakt på Stannervik. Returen gick därefter tillbaka till Brikell som sköt bollen högt över, även han. Nu hade TFF ett litet grepp om matchen och hemmapubliken vädrade morgonluft, bara för att i nästföljande anfall se Stefano Muscat komma fri och runda Norell i målet, och iskallt rulla in ett ledningsmål för Älta.

Inte på något sätt orättvist. Matchen var helt jämn och för dagen så visade Älta att man på intet sätt hör hemma i bottenträsket. 

- Det kändes fruktansvärt när det hände, säger Lucas Brikell till TN efter matchen.

TFF repade ändå mod och fortsatte att spela efter sin matchplan, men nu kunde Älta luta sig lite tillbaka och ägna sig åt sina sylvassa kontringar med ett större lugn än tidigare. 

Med 19 minuter kvar på matchklockan så fick ändå TFF till en kvittering. Embrings inspel från höger halvräddas av Stannervik och sedan så dök Josef Rakez upp och petade in bollen till 2-2. 


- De var värda poängen helt klart, säger Lucas Brikell till TN uppriktigt efter matchen. Vi kom inte alls upp i vår normala klass. De var vassare i sista tredjedelen medan vi hade svårt att få fram den sista passen.


Nu väntar match i Svenska Cupen redan på onsdag för Tyresö, som då möter Division 1 laget Arameisk Syrianska.

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter