Onsdagen den 20 september 2017 - klockan 11:04

Fortsatt succé för Tyresöfestivalen

<span>Anton Rosenberg tränar och tävlar för Tyresö Karetklubb, en relativt nystartad klubb som tränar i Trollbäckshallen. </span>

Tyresöfestivalen har nu blivit en lyckad återkommande familjedag, första lördagen i september.

Årets festival besöktes av ett stort antal tyresöbor, som fick ta...

Läs mer

Föreslagna neddragningar i modersmålsverksamheten


Det senaste åren har kostnaderna för skolskjuts ökat i Tyresö kommun. Därför har barn-och utbildningsförvaltningen getts i uppdrag att utreda hur kostnaderna kan minskas.

Läs mer

Nedläggningshot över Björkbackens äldreboende


Moderaterna i socialnämnden i Tyresö kommun meddelar nu att de vill lägga ned Björkbackens...

Läs mer


4 mot 4

Har du tröttnat på semestern och vill röra dig lite? Då har du ett utmärkt tillfälle att göra detta på lördag.

Läs mer
Anita Mattsson har tillsammans med Carl Johan Karlsson skrivit motionen om träffpunkter för seniorer.

Alliansen säger nej till träffpunkter för äldre!

Socialdemokraterna i Tyresö har gemensamt lämnat in en motion till kommunfullmäktige om att utreda hur möjligheterna ser ut för att kunna inrätta träffpunkter för äldre i Tyresö.

Läs mer
Agneta Westermark, Laila och Ewy och Gunnar Magnusson var några av de som trivdes på Björkbackens årliga sommarfest

Sommarfest på Björkbacken

Tre gånger om året ordnas det fest för alla äldre som har kommunal hemtjänst i Tyresö på Björkbacken. I år sken solen och det dukades utomhus för de över trettio kunder som väntades.

Läs mer


Bostadspriserna fortsätter uppåt

Bostadspriserna fortsätter uppåt, både i landet i allmänhet och Tyresö i synnerhet. Under årets första tre månader har villapriserna ökat med 4,3 procent och priserna för bostadsrätter har gått upp med 1,7 procent, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Läs mer


Om ordets makt och betydelse

Idag måste jag skriva krönikan med ordboken bredvid. Man måste stava rätt annars blir det fel. Livet är fyllt av svåra ord som sen ska tolkas rätt och inte...

Läs mer

Mathias Tegnér - Tyresös Röst I Riksdagen

Jag vet att vi tyresöbor är stolta över vår kommun. Det märks på...

Läs mer


Stadsbidrag till Tyresös fritidshem

2014 gav Skolinspektionen fritidshemmen i Tyresö kraftig kritik på grund av bristande kvalitet och likvärdighet. Nu tilldelas Tyresö statsbidrag för att stärka fritidshemmens kvalitet.

Läs mer
Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) har inte en Allians-budget att presentera.

Budgetsammanträdet inställt - Alliansen i Tyresö i gungning

Efter tisdagens kommunstyrelse stod det klart att inget budgetförslag för 2018 finns färdigt och det inplanerade budgetsammanträdet i juni ställs in.

Kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Saweståhl...

Läs mer
Christer Gullbrandsen

Populär föräldrautbildning kommer att fortsätta

Den populära ”ABC” utbildningen ska erbjudas så många Tyresöföräldrar som möjligt. 

Läs mer


Kumla Skola lägger ner fotbolls och ishockeyprofilerna

Sedan många år har idrottsintresserade elever vid Kumla skola kunnat kombinera ishockey- och fotbollsengagemanget med studier genom skolans idrottsprofiler. Men nu är det slut. Som ett resultat av skolans sparkrav avvecklas nu profilerna.

Läs mer


Fornuddens skola säljs innan detaljplanen vunnit laga kraft

Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet har vid sitt möte i måndags besluta att föreslå kommunfullmäktige att sälja den delen av Fornuddens skola där ett nytt äldreboende planeras.

Läs mer


Gladare grodor i Alby

Nu får Tyresös grodor, paddor och salamandrar det lite bättre. För några veckor sedan påbörjades arbetet med att återskapa livsmiljö- er för groddjur i Alby. Totalt kommer fyra nya groddammar att anläggas.

Läs mer


Över tre kilometer promenadstråk

En ny plan för Wättingeområdet håller på att tas fram. Området sträcker sig från Tyresö-Flaten i söder till Tyresövägen i norr. En ny stadsdel kommer att bildas med cirka 800 bostäder i Wättingebacken, i sluttningen nedanför Granängsringen mot Wättinge gårdsväg

Läs mer


Tankar om vitsippor

Plötslig finns den bara där. I år kom den tidigare än vanligt. Den första vita pricken, som på några dagar rullas ut till en matta ackompanjerad av koltrastens jubelrop.

Läs mer


Överskott men svag ekonomi

Tyresö kommuns bokslut för 2016 redovisar ett positivt resultat på 27 miljoner kronor, och klarar därmed balanskravet. Det beror dock uteslutande på regeringens välfärdsmiljard till kommunerna och överkompensationen för kostnader för nyanlända.

Läs mer


Sjöjungfrusimning

I simbassängen blandas klara färger och glada skratt, stjärtfenorna skär vattenytan. Tyresö har blivit invaderat av sjöjungfrur, i alla tänkbara färger plaskar de omkring inne i Tyresö aquarena.

Läs mer