Onsdagen den 21 februari 2018 - klockan 14:08

Perdaniel Söderlind vinnare i Funkisfestivalen!

Vinnaren Perdaniel Söderlind framför sin version av \

Igår gick den första Funkisfestivalen av stapeln i Tyresö. Det är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsä...

Läs mer

Guldbaggarna bjuds på mat från Tyresö!

Matinspiratören Maro \

Under kvällens guldbaggegala så kommer Fontana att stå för maten ...

Läs mer
<span id=\

Generationssamtal om Olof Palme och demokratin

Mordet på Olof Palme har överskuggat hans ideologiska budskap och praktiska politiska gärning. Det vill ABF Södertörns Verksamhetsråd i Tyresö bidra till att förändra genom en serie berättarkvällar med ”samtal mellan unga och äldre i Olof Palmes anda”.

Läs mer


Budgetramar revideras

 

Som Tyresö Nyheter tidigare rapporterat skenar underskottet inom socialnämndens område. Totalt prognostiseras för socialförvaltningen ett minus på runt 50 miljoner kronor för 2017. Och det är IFO (individ- och familjeomsorgen), som står för merparten av underskottet.

Läs mer


Nytt konstgräs i Tyresö

Tidigare i år har Trollbäckens IP fått nytt konstgräs på 11-mannaplanen. I vinter är det dags för ännu fler kommundelar att få utökat konstgräs.

Läs mer
David Garcia, eldsjäl bakom projektet Drive in-fotboll

Drive in, med fotboll och dans på menyn.

För fjärde året i rad arrangerar Brännpunkten Drive in-fotboll. Det är eldsjälen David Garcia som dragit initiativet från början och nu fortsätter skapa en mötesplats för ungdomar.

Läs mer


Tyresö kommun rasar i skolranking

Varje år presenterar Sveriges kommuner och landsting, SKL, en öppen jämförelse...

Läs mer


Ny maskinhall i Alby friluftsgård

Kultur- och fritidsnämnden har på Kommunfullmäktiges uppdrag beslutat om en ny placering av maskinhall och personalutrymmen i Alby friluftsgård. Detta beror på att nuvarande lokaler har omfattande brister i arbetsmiljön.

Läs mer

Attention uppmärksammar och utökar i Tyresö

I Haninge har samarbetet mellan Attention, politiker och förvaltningar kommit en bra bit...

Läs mer

Tungrott för Sjöscouterna 

I februari 2015 brann scoutstugan på Ägnö ner till grunden. Sedan dess har Ä...

Läs mer


Kostnader för sjukhusrenoveringar skjuter i höjden

De byggprojekt som pågår på länets sjukhus har blivit dyrare än beräknat. Kostnaderna för de renoveringar och utbyggnader som pågår har dragit över budget med hela 2,3 miljarder kronor.

Läs mer
Jannice Rockstroh (S), barn-och utbildningsnämndens gruppledare är oroad över de kraftiga nedskärningar som väntar i Tyresös grundskolor.

Stora hål i ekonomin för Tyresös grundskolor

I september visade Tyresös skolor ett underskott på nära 14,5 miljon kronor. Tre gånger så mycket som samma tid föregående år. Då utfärdades ett inköp- och vikariestopp för tre skolor och effektiviseringar gjordes.

Läs mer
Helena Karlsson - Frixosstipendiat

Helena Karlsson, årets Frixosstipendiat.

Halloumikungen Frixos Papadopoulos delar varje år ut ett stipendium genom en insamlingsstiftelse. Syftet med stiftelsen är att stimulera entreprenörer som främjar ett hållbart samhälle, både socialt och ekologiskt.

Läs mer
Omvandlingen från fritidshusområde till permanentboende ställer krav på förbättrad infrastruktur, lokal service och förbättrad miljö. Fler åretruntboende har fört med sig problem med vattentillgång, vattenkvalitet och avloppshantering.

Strategi för Östra Tyresö tar form

En ny strategi för Östra Tyresö arbetas fram. Socialdemokraterna vill delta i samtalen för att skapa långsiktighet i planerna för de boende, men har hittills hållits utanför diskussionerna inom den moderatledda alliansen. I frågan om byggrätter och fastighetens storlek råder fortfarande oenighet.

Läs mer


Höstlovskollo skapar möjligheter!

Efter att Brännpunkten tidigare har bedrivit sommarkollo så var det nu dags för kollo även på höstlovet. Utgångspunkten i arbetet är att barn ska röra på sig i större utsträckning.

Läs mer
Bengt Wolff instruerar Jan-Erik Bjurhem med glädje.

SeniorNet – Äldre lär varandra IT

En kväll i veckan så höjs medelåldern inne i Tyresö gymnasium avsevärt. På onsdagseftermiddagarna tar nämligen SeniorNet över delar av lokalerna. Mottot är ”Äldre lär äldre om IT” och går ut på att seniorer lär varandra om olika IT-lösningar.

Läs mer
Anita Mattsson (S) är besviken på samarbetet med moderaterna. ”Ena veckan var vi överens om att läktaren skulle stå kvar här. Nästa vecka plockades den ner.” Läktaren såldes redan i våras utan att kommunstyrelsen informerats

Läktaren såldes i smyg

”Läktaren på Tyresövallen ska finnas kvar när den nya ishallen byggs.” Det var en förutsättning för att nå en blocköverskridande överenskommelse kring den nya ishallen som partierna beslutade om i oktober. Men att Dick Bengtsson (m) ordförande i kultur- och fritidsnämnden, hade sålt läktaren redan i våras, lät han bli att berätta.
 

Läs mer


Nedläggningsbeslut upprör

Istället för att rusta upp lokalerna vill allianspartierna avveckla äldreboendet Björkbacken. Innan Socialnämndens senaste möte ordnades därför en manifestation av fackförbundet Kommunal, där medlemmar, boende, anhöriga och representanter från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet deltog.

Läs mer


Breddat miljöfokus för Tyresöföretaget SPOTiLED genom regnskog i miniatyr

Genom ett samarbete mellan SPOTiLED och Levande Filter® skapas nya förutsättningar för en hälsosam arbetsmiljö hos Tyresöföretagen.
 

Sedan 2014 har Tyresöföretaget SPOTiLED haft sin butik i...

Läs mer