Måndagen den 26 februari 2024 - klockan 22:41

Centerpartist stoppade maktskifte – Socialdemokraterna fortsätter att styra Tyresö


Tn på webben 2022-10-27


Torsdagen den 27 oktober var det dags för det nyvalda kommunfullmäktige att träffas och välja ett nytt presidium, en valberedning och en ny kommunstyrelse. Efter att en centerpartist, Raymond Moubé, valt att byta sida stoppades det planerade maktskiftet. Istället valdes Anita Mattsson (S), till kommunstyrelsens ordförande och Mats Lindblom (L) till vice kommunstyrelse ordförande.


-Tillsammans med Liberalerna och Miljöpartiet har vi haft ett mycket bra samarbete. Nu ges vi möjligheten att fortsätt vi arbeta för Tyresös bästa, med fokus på att ytterligare stärka skolan, äldreomsorgen och ha höga ambitioner i den gröna omställningen. I en osäker tid som denna behöver vi fortsatt stabil utveckling, ordning och reda i ekonomin och fokus på att leverera bra välfärd till tyresöborna, säger Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Raymond Moubé från centerpartiet kommenterar beslutet:
-Centerpartiet gick till val på att stå upp mot främlingsfientlighet och rasism och värna individen, liberalism och den gröna omställningen. För mig var det inget alternativ att sätta oss i ett styre som tar aktivt stöd från Sverigedemokraterna. Genom att rösta på att Socialdemokraterna fortsätter att leda kommunstyrelsen kan jag som centerpartist säga till våra väjare att vi står upp för det vi lovade i valrörelsen. I de kommande förhandlingarna kommer vi att driva frågor som vi centerpartister värnar.

-Vi kommer snart att återkomma med budget, ledningsgrupp och politisk organisation, säger Anita Mattsson (S).

 

 


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter