Torsdagen den 13 december 2018 - klockan 06:12

Drive in, med fotboll och dans på menyn.


2017-12-13

David Garcia, eldsjäl bakom projektet Drive in-fotboll
Bild:Tyresö Nyheter
David Garcia, eldsjäl bakom projektet Drive in-fotboll

För fjärde året i rad arrangerar Brännpunkten Drive in-fotboll. Det är eldsjälen David Garcia som dragit initiativet från början och nu fortsätter skapa en mötesplats för ungdomar.

Nytt för i år är att det även finns dans i utbudet, vilket skapar ännu en trygg plats även för de som har andra intressen än fotboll.

Syftet med arrangemanget är att ge ungdomarna möjlighet att träffas och att ha en aktivitet på helgkvällarna. Tanken är att få bort ungdomar från gatan och in i verksamhet med goda vuxna förebilder. Ett forum där även ungdomarna tillsammans skapar en gemenskap som hjälper varandra.

Först och främst handlar det om att ungdomar ska ha något att göra på helgerna, berättar David Garcia. Vi har fått två timmar här i Bollmorahallen varje fredags- och lördagskväll.

– Stora delar av december har vi fått hela tre timmar, fortsätter han. En del av de här ungdomarna kanske inte firar jul så vi kommer köra även jul- och nyårshelgen.

Drive in-fotbollen är ett populärt initiativ som lockar och skapar gemenskap. Det brukar vara ungefär 40 ungdomar aktiva varje kväll.

– För mig handlar det om kärlek, menar Garcia. Kärleken till att hjälpa till och kärleken till 135, som ju är Tyresö. Det här är inget jobb för mig, utan något jag älskar att göra, har jag tur så kan jag till och med vara med.

– Ofta så händer det att kommer killar även utifrån. Vi försöker mest nå ungdomar från Tyresö och har fokus på kommunen.

Stämningen är väldigt god, ungdomarna umgås under glada former även under de tider de inte är ute på planen. Något som Garcia bekräftar en stor del av succén.

– Det handlar ju om att trivas tillsammans, berättar han. Vi har aldrig några bråk, lite tjafs om domslut kan förekomma men det hör ju till fotbollen.

– Det verkar tas emot väl i kommunen i övrigt också. Det är en väldigt uppskattad aktivitet både bland ungdomarna men också av andra.

 

 

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter