Tisdagen den 26 januari 2021 - klockan 01:04

Droghandeln tillbaka vid Trollbäckens centrum efter sommaren


Tn på webben 2020-09-15

Lummig idyll eller brottplats?
Bild:Tyresö nyheter
Lummig idyll eller brottplats?

Mathias Tegnér är glad för sammarbetet med Tyresö kommun
Bild:Tyresö nyheter
Mathias Tegnér är glad för sammarbetet med Tyresö kommun

I augusti återvänder elever till skolorna, anställda till sina arbetsplatser, men även droghandeln verkar ha återvänt till Trollbäckens centrum. Under de senaste åren har de centrala delarna av Trollbäcken uppfattats som en alltmer otrygg plats. Föräldrar pratar om att alla känner någon som under hot blivit av med en moped, märkesjacka eller mobiltelefon. Under våren rapporterades från bland annat boende att droghandeln sker allt öppnare, både i direkt anslutning till Trollbäckens centrum, men också i närheten av förskolan Stenkulan.


Ingen trygg plats
En förälder som Tyresö Nyheter pratat med är Mia Lindström. Hon delar bilden av ökande kriminalitet bland ungdomar:

- Jag uppfattar inte Trollbäckens centrum som en trygg plats, berättar hon. Barnen får inte vara vid Alléplan under en längre stund. De kan äta där, men de får inte stanna kvar efteråt, säger Mia Lindström.

Brott begås på många ställen
Många uppfattar att de gäng som ligger bakom brotten inte är från Tyresö, utan ofta kommer från Haninge. Det är inte heller enbart vid Trollbäckens centrum som dessa brott sker. En person som vill vara anonym berättar att ungdomsgängen ofta åker Vendelsövägen snarare än Gudöbroleden. Det innebär att en del brott även har inträffat vid Kumla skola och Södergården. 

Kommunen vidtar åtgärder
Med anledning av den ökande otryggheten har också Tyresö kommun vidtagit ett antal åtgärder. Bland annat har antalet väktare som funnits i kommunen ökat under sommaren. Dessutom har kommunen initierat ett samarbete med föreningar i kommunen, som på fredags- och lördagskvällar har haft föreningsvärdar som har nattvandrat. I kommunens centrala områden har fotbollsföreningen Bollmora Inter befunnit sig och i Trollbäcken har Hanvikens SK vandrat. 

- Vi är väldigt glada för samarbetet med Tyresö kommun, berättar Mathias Tegnér ordförande för Hanvikens SK. Generellt har sommaren i Trollbäcken varit lugn, men nu märks det tydligt att alla är tillbaka efter sommaren. Hur som helst är vi som idrottsförening glada om vi kan bidra med trygghet, både genom vår vanliga verksamhet och genom nattvandring. 

 

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter