Fredagen den 2 juni 2023 - klockan 06:24

Elever i förskoleklass får lära sig att cykla


Tn på webben 2022-06-08

<span id=\
Bild:Tyresö Nyheter
Elever cyklar på cykelbanan med gupp, vägmärken och svängar.

Den 9 maj fick eleverna i förskoleklass vid Fårdala och Stimmets skola under en temadag lära sig hur man cyklar på ett tryggt och säkert sätt.

Det var glada skratt och tjoande från Stimmets skolgård när eleverna cyklade runt den bana som byggts upp för dagen. Cykelskolan som är ett koncept från Sthlmbike syftar till att möjliggöra för fler att cykla och ta sig fram på ett miljövänligt och säkert sätt.

Idén med Cykelskolan är att alla barn så småningom (vid 12 års ålder) skall kunna cykla i trafik och att det är bra att börja öva tidigt. Målet med dagen är att förstå hur man cyklar tryggt, bland annat genom hur en hjälm skall sitta på huvudet och att ha kul bland vägmärken och cyklar.

Vägmärken
Eleverna fick under dagen bland annat lära sig om vägmärken, vad en cykel ska vara utrustad med (som ringklocka) och hur en hjälm ska sitta. På cykelbanan kunde barnen öva på att cykla över gupp, undvika gupp, svänga åt olika håll och anpassa sig till vad trafikmärkena säger.

Man kunde även måla egna teckningar med vägmärken eller annat som fick följa med hem som ett fint minne. Dagen avslutades med både applåder och diplomutdelning.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter