Onsdagen den 10 augusti 2022 - klockan 23:05

Eleverna på Tyresö gymnasium mer nöjda än snittet i länet


Tn på webben 2022-05-02

Christoffer Holmström (S), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, är nöjd över resultatet i den årliga gymnasieenkäten.
Christoffer Holmström (S), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, är nöjd över resultatet i den årliga gymnasieenkäten.

Varje år genomför Storsthlm en enkät som länets gymnasieelever svarar på. Syftet är att följa upp kommunernas mål samt utveckla den pedagogiska kvaliteten på varje gymnasieskola. Men ofta brukar också ungdomar använda enkäten för att se hur varje skola ligger till inför gymnasievalet.

Tyresö gymnasiet har förbättrat sina resultat under 2020 och 2021 och förbättrar sig ytterligare i år och hamnar över länssnittet på nästan alla mätområden. Framförallt är det områdena där eleverna tycker till om sina lärare som står ut mot övriga länet.

– Det är förstås jättekul att få det här resultatet, kommenterar Christoffer Holmström (S), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Hela enkäten är ett kvitto på att Tyresö gymnasium är ett fantastiskt gymnasium där eleverna är väldigt nöjda. Framförallt får lärarna väldigt höga betyg och det visar hur fantastisk personal vi har på gymnasiet.

 Eleverna tycker bland annat att lärarna är mer kunniga, har ett mer positivt bemötande och har en mer motiverande och varierad undervisning än resten av länet. Tyresö gymnasium förbättrar sig också väldigt mycket i frågor om trygghet, arbetsro och positiv stämning på gymnasiet och hamnar på eller över länssnittet där. 

– Det har funnits en bild av att Tyresö gymnasium skulle vara otryggt och stökigt, säger Christoffer Holmström (S). Nu får vi ytterligare en undersökning där eleverna återigen berättar att den inte stämmer. Förbättringen visar också att det arbete som görs är effektivt för att skapa ett tryggare gymnasium med positiv stämning, det är förstår väldigt glädjande.

Den 4/5 har Tyresö gymnasium öppet hus då ungdomar kan besöka gymnasiet för att få en bild av hur det är att gå där.

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter